Evenimentul Zilei > International > Totul se joacă încă. Macron contestat de către muncitori. ” Marine preşedinte” Vizita la fabrica Whirlpool, un succes
Totul se joacă încă. Macron contestat de către muncitori. ” Marine preşedinte” Vizita la fabrica Whirlpool, un succes

Totul se joacă încă. Macron contestat de către muncitori. ” Marine preşedinte” Vizita la fabrica Whirlpool, un succes

Muncitorii şi clasele de jos ale populaţiei s.au decis, votează Marine Le Pen, întorcând spatele candidatului de centru Emmanuel Macron. Mantra care de mult timp este repetată pentru a ilustra geografia socială a votului francez, pare confirmată de un episod semnificativ petrecut ieri la Amiens.

În localul fabricii Whirlpool, muncitorii l-au întâmpunat pe fostul ministru al Economiei cu un potop de fluierături în timp ce candidata Frontului Naţional, în vizită cam în acelaşi timp, n-a avut parte de acelaşi tratament. Muncitorii fabricii de electrocasnice, au strigat în cor ''Marine, preşedinte''.

Macron, care printre altele este originar din Amiens, a vizitat fabrica într-o confuzie totală: muncitorii calificaţi sunt într-o continuă agitaţie de ceva timp, din cauza hotărârii firmei americane schimbare a locaţiei în Polonia, începând cu 2018.

Candidatul la preşedinţie avea stabilit în planul său electoral să-şi înceapă a doua parte a campaniei chiar în oraşul său, iar la etapa cu fabrica nu putea renunţa.
Totodată, sosirea sa n-a plăcut muncitorilor care au înscenat o contestaţie care în mod sigur nu i-a plăcut lui Macron. ''Încerc să rezolv problemele, nu să le exploatez – a spus el direct-interesaţilor, polemizând cu rivala de la balotaj – am petrecut o oră şi jumătate cu sindicatele, fără jurnalişti. Doamna Le Pen a venit aici pentru 10 minute pentru a fi filmată şi pentru că venisem eu''.

Liderul Frontului Naţional, la rândul său, n-a pierdut ocazia pentru a-şi ataca adversarul şi  pentru a primi aplauzele muncitorilor: ''Cu mine fabrica nu se închide: continuaţi să combateţi, puteţi conta pe mine'', titrează presa franceză.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: