Tot mai multe cazuri de Covid-19 în Bulgaria. Nu există cazuri dovedite cu varianta Flirt

Tot mai multe cazuri de Covid-19 în Bulgaria. Nu există cazuri dovedite cu varianta Flirt

Covid-19 este, de asemenea, în creștere în Bulgaria, dar dimensiunile exacte sunt neclare, deoarece puțini oameni se testează.

Nu există cazuri dovedite ale variantei Flirt

Nu există cazuri dovedite ale noii variante „Flirt”, care a adus un boom în Grecia în plin a sezon estival, dar asta nu înseamnă că nu există şi în Bulgaria, pentru că este deja dificil să colectezi mostre pentru analize.

Puținele persoane care se testează o fac cu teste rapide şi la domiciliu, iar un test PCR este necesar pentru a izola o variantă, a explicat la postul bTV directorul Centrului Național de Boli Infecțioase și Parazitare, prof. Iva Hristova.

Vaccinurile de Covid-19 nu mai au legătură cu varianta actuală

Vaccinurile existente se bazează pe o rudă îndepărtată a variantelor actuale, iar reactivitatea încrucișată nu este mare, a explicat prof. Hristova. De aceea, Bulgaria a cerut vaccinuri adaptate, dar livrările vor avea loc în toamnă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit autorităților sanitare, în Grecia se înregistrează un boom al infecțiilor - în doar o săptămână au fost înregistrate 473 de cazuri, două persoane fiind internate în spital, iar 22 au decedat ca urmare a infectării cu coronavirus. Alte țări din Europa raportează, de asemenea, o creștere a cazurilor.

COVID-19, studiu

COVID-19. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Tulpina „Flirt” este o variantă a Omicron și nu există prea multe diferențe între ele. De fapt, „Omicron s-a înmulțit în mai multe subvariante”, a explicat prof. Hristova.

Ce este varianta Flirt a Covid-19

„Grupul de tulpini cunoscut sub numele de „Flirt” nu duce la o evoluție severă a bolii, dar nici nu trebuie subestimat. Este o boală sistemică care apare cu febră, frisoane, dureri de cap și dureri în gât, iar adesea şi cu diaree.

La unii dintre pacienţi se poate observa şi pierderea mirosului”, a mai adăugat ea. „Pericolul este legat de tromboze. Virusul afectează mucoasa interioară a arterelor, iar atunci când este deteriorată, se formează cu ușurință cheaguri”, a mai arătat prof. Hristova, potrivit Sega.

(Traducerea: Mirela Petrescu, RADOR RADIO ROMÂNIA)

Revista presei