Topul 5 cele mai bune carduri de credit. Marile bănci învinse de o concurentă din Grecia

Topul 5 cele mai bune carduri de credit. Marile bănci învinse de o concurentă din Grecia

Un ONG din domeniul protecției consumatorului a comparat ofertele băncilor în ceea ce privește cardurile de credit.

Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România, publicațiile InfoCons și FinZoom au încercat să prezinte publicului care sunt cele mai avantajoase oferte pentru cardurile de credit. Cum să alegi cel mai bun credit. Cele trei secrete Specialiștii în domeniul protecției consumatorului oferă și câteva sfaturi celor care intenționează să-și deschidă un astfel de produs de creditare. Când se consultă o ofertă trebuie să se țină cont de trei informații esențiale.

  • 1. intervalul în care se aplică perioada de grație (care este prima zi/ultima zi a acestui interval pentru a-și programa plățile astfel încât să beneficieze de o perioadă cât mai mare de timp).
  • 2. care este suma minimă care trebuie returnată băncii lunar (indiferent de facilitățile oferite de card: perioada de grație sau rate fără dobândă, banca solicită plata lunară a unei sume – de regulă un procent din banii utilizați).
  • 3. Dacă beneficiază de perioada de grație numai pentru plățile la comercianți sau aceasta se aplică și pentru retragerea de numerar (asa cum este cazul unora dintre cardurile oferite de Banca Comercială Carpatică, Banca Transilvania, Intesa Sanpaolo Bank sau Marfin Bank).

În ceea ce privește clasamentul, la cele două categorii, pe primul loc s-a clasat Banca Românească, o instituție bancară cu capital grecesc.

Ne puteți urmări și pe Google News