Evenimentul Zilei > International > TOP cu cele mai cunoscute ŞTIRI FALSE din 2018
TOP cu cele mai cunoscute ŞTIRI FALSE din 2018

TOP cu cele mai cunoscute ŞTIRI FALSE din 2018

Pentru că se apropie sfârşitul anului 2018, a venit momentul realizării unui top din mass-media cu cele mai mincinoase ştiri numite: FAKE NEWS.

Daily Caller a întocmit o lista cu cele mai bune exemple de știri false care au fost răspândite pe parcursul anului 2018: 

1. WASHINGTON POST – a publicat un articol despre un copil migrant din Guatemala de șapte ani care a murit în custodia poliției în timpul unei patrule de frontieră.  În ciuda titlului înșelător al postului  care sugerează că moartea fetei se datorează patrulelor de frontieră, cronologia completă a evenimentelor și declarațiilor tatălui fetei, care au lăudat agenții de frontieră, au dezvăluit o altă poveste.

2. CNN și The Hill – au raportat la sfârșitul lunii septembrie, o plângere împotriva asaltului sexual al candidatului Curții Supreme, Brett Kavanaugh, fără a menționa vreodată că plângerea a fost retrasă prompt. Jeffrey a cerut scuze pentru că a comis o „greșeală“, făcând acuzații false împotriva lui Kavanaugh, dar CNN și Hill nu s-au deranjat să înregistreze retragerea articolele lor inițiale.

3. BOSTON GLOBE – Senatorul democrat din Massachusetts, Elizabeth Warren, a lansat un test ADN în octombrie pentru a-și dovedi afirmațiile repetate că ea are un strămoș american nativ.  Boston Globe a vorbit mai întâi despre testul ADN, explicând că Warren avea între 1/32 și 1/512  sânge nativ american. Cu toate acestea, ziarul a publicat în cele din urmă două corecții care subminează în continuare pretențiile familiei lui Elizabeth Warren. Intervalul de generatii bazat pe stramos identificat in raport sugereaza ca este intre 1/64 si 1 / 1024th  sange nativ american, a recunoscut The Globe.

4. New York Times – A legat inițial ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, de draperiile scumpe care atârnă în apartamentul ambasadorului din New York, scriind: "Opinia lui Nikki Haley din New York este neprețuită. Perdelele ei?  52.701 de dolari". Cu toate acestea, NYT mai târziu a recunoscut că perdelele au fost aprobate în 2016 și că Haley nu a avut nicio vină în această privință.

5. CNN – Jim Sciutto, Katy Tur de la MSNBC și Ari Melber de la MSNBC au fost vinovaţi pentru a pretinde în mod fals că republicanii Never-Trump au fost responsabili pentru finanțarea inițială a dosarului Steele.  Fondatorul Washington Free Beacon, Paul Singer, a plătit Fusion GPS pentru o cercetare standard, însă a încetat să mai plătească GPS Fusion cu mult înainte de a-l contracta pe Christopher Steele să creeze dosarul. Cercetarea a fost plătită exclusiv de DNC și de campania Clinton.  Această minciună a fost împărtășită de atâtea ori încât şi fostul şef al FBI, James Comey, a repetat-o.

6. Analistul politic CNN, Brian Karem, a publicat un raport în septembrie, în care susținea că "anchetatorii din Montgomery County" au în vedere o afirmație suplimentară a abaterii sexuale împotriva nominalizării Curții Supreme, Brett Kavanaugh.  Poliția locală a contestat că investighează orice reclamație în acest sens.

7. CNN – a acuzat pe senatorul Republican Texas Ted Cruz de a fi "speriat" să vină la ei în emisiuni în urma filmării din februarie, în Parkland, Florida. Senatorul Ted Cruz a criticat CNN pentru falsitate, explicând pe Twitter că a făcut un interviu de 15 minute cu CNN cu o zi înainte.  "CNN nu a difuzat NICI până azi acel interviu," se plânse Cruz.

8. CNN – a raportat în luna iulie că fostul avocat al Trump, Michael Cohen, a fost pregătit să-i spună agentului special Robert Mueller că președintele avea cunoștințe înaintea unei întâlniri între fiul său și ruși. Dar avocatul lui Cohen, Lanny Davis, a declarat  că ce a spus CNN nu a fost adevărat și că Cohen nu avea informații legate de reuniunea din Trump Tower. Cohen a spus același lucru Congresului în două ocazii diferite. Dar CNN a dublat, chiar a triplat redarea acelei ştiri false.

9. Time Magazine – a publicat în luna iunie o fotografie de copertă infamă care a arătat că un copil din Honduras plângea la frontiera Statelor Unite, aparent după ce fusese separat de mamă. Imaginea a devenit rapid "problema separării familiei la graniță ", în ciuda faptului că copilul în cauză nu a fost niciodată separat.

10. Presa americană a a titrat la unison idei  bizare despre Melania, inclusiv o afirmație că s-a mutat din Casa Albă, iar alta că se recuperează în secret după chirurgia de înfrumuseţare. Adevărul era că suferise o intervenţie chirurgicală la rinichi.

Acestea sunt doar o parte din ştirile false răspândite în presa americană, după cum titrează dailycaller.