Top cele mai frumoase și intime plaje din România. De unele dintre ele poate nici nu ați auzit

România oferă plaje cu adevărat impresionante, care te vor cuceri prin frumusețea lor și te vor surprinde plăcut. Dacă îți dorești o vacanță în țară, aceste plaje merită cu siguranță să fie luate în considerare.

De multe dintre ele poate nici nu ai auzit, drept pentru care dacă vei merge să te relaxezi pe ele, nu vei sta în aglomerație și nu vei avea parte de neplăceri.

Plaja Gostinu

Plaja Gostinu oferă o experiență diferită față de celelalte plaje de pe listă, deoarece se află pe malul fluviului Dunărea, aproape de Giurgiu și la o distanță de aproximativ 70 de kilometri de București. Această plajă, formată pe malul fluviului, se remarcă prin nisipul fin și intrarea domoală în apele Dunării. În apropierea plajei se găsesc copaci care oferă umbră și răcoare în zilele fierbinți de vară.

Dacă sunteți pasionați de pescuit, aveți ocazia să vă exercitați talentul aici. Accesul la plajă se face cu mașina, pe un drum neasfaltat, iar cel mai bine este să cereți indicații de la localnici pentru a ajunge la mal. Forma și dimensiunile plajei variază în funcție de nivelul apei Dunării.

Sursa: Facebook/ Plaja Gostinu Km 473

Plaja Doaga

Zona în cauză se află într-un loc pitoresc, în mijlocul unei păduri, pe malul lacului cu același nume, în județul Vrancea. Aici găsim un camping special destinat corturilor și câteva facilități pentru servirea mesei. Oportunitatea de a face scufundări în adâncurile lacului adaugă un plus de atracție.

Sursa: Facebook/ Plaja Doaga

Plaja 23 August

Cât de des ați traversat localitatea 23 August pe drumul spre Vama Veche? În timp ce vă imaginați cu ochii deschiși plajele pustii din vecina Bulgaria, nici nu bănuiți că sunteți la doar câțiva pași distanță de un astfel de loc.

Accesul la plajă se face pe un drum pietruit, iar dacă intenționați să petreceți mai mult timp acolo, este recomandat să aveți la voi apă și mâncare. Aveți posibilitatea să campați chiar pe plajă, iar pescarii locali vă pot furniza pește proaspăt pentru a-l găti pe grătar.

Sursa: Facebook/ Plaja 23 August

Plaja Periboina

Este o plajă cu o sălbăticie aparte, unde apele lacului Sinoe se împletesc cu marea. Situată la o distanță de 30 de kilometri de Constanța, este un loc rar vizitat de oameni.

De asemenea, în apropiere se află o mică așezare pescărească. Dacă ești în căutarea unei aventuri pe litoral, un traseu sălbatic te va conduce de la Plaja Vadu, prin Rezervația Naturală a Biosferei Delta Dunării Grindu Chirtuc, până la pitoreasca plajă Periboina. Aici, uneori, caii sălbatici ai Deltei vin să se scalde, oferind un peisaj care cu siguranță va face din vacanța ta o experiență de neuitat!

Sursa: info-delta.ro.

Plaja Perișor

Denumită și „minunea de la Perișor”, este situată la confluența Deltei Dunării cu Marea Neagră, în județul Tulcea. Plaja Perișor este un adevărat colț de rai ascuns în România, departe de aglomerația turistică. Este o plajă cu adevărat sălbatică, cu ape cristaline, cai sălbatici și o varietate de păsări.

Plaja are o lățime de câțiva metri și se poate ajunge acolo doar pe cale navigabilă. La sud de plajă se întinde aria protejată Periteasca-Leahova, iar la nord se găsește Sacalin-Zatoane. De aici, poți explora și lacurile Chiril, Isac, Uzlina și Gura Filatului, oferindu-ți ocazia de a descoperi și mai multe frumuseți ale naturii.

Sursa: info-delta.ro

Plaja Gura Portiței

La aproximativ 50 de kilometri de Tulcea, între Lacul Golovița și Marea Neagră, se află minunata Gura Portiței. Pentru a ajunge acolo, vei trece prin Jurilovca, cel mai mare sat de pescari din țară, navigând pe apele din miniportul turistic.

Zona este fermecătoare, cu case pictate în culorile tradiționale alb și albastru. La Gura Portiței, poți participa la excursii ghidate pe canalele Deltei Dunării sau poți închiria bărci cu motor sau vâsle.

Plaja Gura Portiței este sălbatică și liniștită, oferind câteva zone cu umbrele de stuf sub care poți să te adăpostești de razele soarelui. Cu toate că are o lungime considerabilă de aproximativ 4 kilometri, plaja de pe această insulă nu este complet accesibilă publicului. O mare parte din ea este protejată strict din punct de vedere ecologic, fiind interzis accesul turiștilor.

Sursa: Gura Portiței - Island/ Facebook

Plaja Tuzla

Dacă preferi destinațiile mai puțin aglomerate, Tuzla este alegerea potrivită pentru tine. Situată la jumătatea distanței dintre Constanța și Mangalia, această zonă este apreciată de cei care doresc să se deconecteze de agitația marilor orașe.

În partea de sud a Tuzlei se află cel mai vechi far de pe litoralul Mării Negre, care veghează cu stoicism încă din anul 1900. Pe plajă, pescarii au construit foișoare din lemn și stuf, unde te pot atrage cu cele mai delicioase bucate: borș, pește fript și salate gustoase.

Plaja Sfântu Gheorghe

Pentru a ajunge la Sfântu Gheorghe, trebuie să pleci din Tulcea cu nava clasică sau cu catamaranul, distanța fiind de aproximativ 81 de kilometri. Vacanța începe chiar în timpul călătoriei cu barca, deoarece traseul este unul minunat. Delta Dunării te înconjoară din toate părțile cu peisajele sale aparte.

Plaja se află la o distanță de 3 kilometri de sat și este o întindere nesfârșită de paradis. Dacă mergi pe plajă aproximativ 30 de minute, vei ajunge la gura de vărsare a brațului Sfântu Gheorghe în Marea Neagră, un fenomen pe care trebuie să-l surprinzi în imagini.

Sursa: info-delta.ro