Vă prezentăm un top alcătuit din 5 jocuri menite să facă timpul să treacă mai repede, dar în care să vă și distrați alături de cei dragi.

  1. Război

De obicei, acest joc se joacă în două persoane, însă nu este exclus ca la acesta să participe mai mulți jucători. Care este scopul? Ei bine, cartea mai mare ia toate cărțile, iar concurentul câștigător este cel care are cele mai multe cărți în mână, dar și puncte.

  1. Macao

Nu te plictisești niciodată jucând acest joc, este simplu și foarte rapid de învățat. Se împart 5 cărți fiecărui jucător, după care se pune prima carte din pachet în centrul mesei. Scopul este acela ca tu să rămâi fără nicio carte și să îi pui pe ceilalți jucători să tragă cât mai multe cărți din pachet.

  1. Tabinet

Tot ce trebuie să știi la acest joc este puțină matematică. Se împart cărți fiecărui jucător, la început câte 6, după care câte 4. Se pun 4 cărți pe masă. Tu trebuie să aduni cifrele cărților de pe masă, fie că aduni 2, fie că aduni 3 sau 4. Cu ajutorul cărților din mână poți lua din cele de jos.

  1. Roata iubirii

Așezi cărțile în formă de roată, după are persoana din drepta ta îți spune numele unei fete sau numele unui băiat. Tu extragi cartea din roată și, dacă îți pică inimă roșie, te iubește, inimă neagră, te place, treflă, nu te place, iar romb, e drăguț/ă.

  1. Trombon

Trombon sau jocul mincinoșilor? Se împart toate cărțile concurenților, ulterior urmând ca fiecare concurent să dea cărțile pe masă, pe spate.

Nu pot fi decât 4 cărți cu aceeași cifră, adică o pereche. De exemplu, dai la masă trei de 2, celălalt ar trebui să dea aceeași carte, însă, dacă sunt 10 concurenți, cum pot da 10 aceeași carte, având în vedere că sunt doar 4 astfel de cărți?

Aici, cel care crede că unul din jucători minte zice trombon. Dacă a dat cartea bună, cel care a zis trombon ia toate cărțile, iar dacă nu a dat cartea bună, cel care a mințit le ia, scrie Libertatea.