Tony Blair, rozătorul artist

Tony Blair, rozătorul artist

Talentatul Tony Blair a uimit lumea artistică din Marea Britanie cu ultima sa lucrare, o sculptură realizată în avocado, informează „Sunday Telegraph“.

Nu este însă vorba despre fostul premier, ci despre un şobolan cu acelaşi nume. El nu locuieşte în Downing Street 10, ci în oraşul Newcastle, împreună cu alte două rozătoare - Gordon Brown şi Arhanghelul Gabriel. Stăpâna şobolanului Blair (foto), Helena Seget, posesoarea unui atelier de artă din Newcastle, spune că a descoperit că acesta este un veritabil talent acum câteva luni.

„Am auzit de oameni care folosesc şobolani în arta lor, dar nu şi de un şobolan care îşi produce propria artă. Cred că aşa ceva este, cu siguranţă, unic“, este de părere Seget. În lume există însă elefanţi muzicieni şi numeroşi cimpanzei care câştigă bani frumoşi de pe urma vânzării tablourilor pictate de ei.

Şi totuşi, Tony Blair este un animal special: el are propriul blog şi aici se descrie drept un artist autodidact, care atunci când creează preferă frunzele, ţesăturile şi cablurile electrice. Operele sale - sculptura în avocado plus o pătură şi un trifoi cu patru foi asupra cărora geniul marelui artist şi-a pus amprenta - au fost postate de către Helena Seget pe site-ul galeriei Saatchi, obţinând 500 de voturi din partea vizitatorilor, în urma unui concurs on-line. Ulterior, Seget i-a organizat şobolanului o expoziţie personală, în atelierul ei din Newcastle.

Ne puteți urmări și pe Google News