Evenimentul Zilei > Actualitate > Toma Caragiu ar fi putut scăpa la cutremurul din ’77. Aştepta un telefon de la soţie, plecată cu amantul la munte
Toma Caragiu ar fi putut scăpa la cutremurul din ’77. Aştepta un telefon de la soţie, plecată cu amantul la munte

Toma Caragiu ar fi putut scăpa la cutremurul din ’77. Aştepta un telefon de la soţie, plecată cu amantul la munte

Marele actor trebuia să iasă în oraş pentru a sărbători încheierea filmărilor la "Gloria nu cântă", însă a aşteptat un telefon de la soţia sa

În noaptea cutremurului din 1977, înainte de cumplita tragedie, Toma Caragiu primise mai multe telefoane de la prieteni ca să iasă împreună în oraş. Aveau un motiv de a sărbători: finalizarea filmului „Gloria nu cântă", în care maestrul juca rolul principal.
"Dar Toma nu voia în ruptul capului, stătea în casă lipit de telefon. Aştepta să-l sune soţia lui, Elena. Dar ea nu mai suna. Toma avea o bănuială. Mai de la prieteni, mai de la gurile rele, dar nu voia să creadă: Mimi-cum era alintată, îl înşela", ne-au mărturisit surse care ţin să îşi păstreze anonimatul.
"Lui Mimi i se urcase la cap de când făcuse la Paris un curs de şansonete! Toma spunea: Mimi e cafeaua mea de dimineaţă. De când s-a întors de la Paris nu ne mai regăsim. La un moment dat, Mimi o juca pe Lady Macbeth la teatrul din Ploieşti, şi era în amor cu regizorul Aureliu Manea. În noaptea cutremurului din ’77, înainte să se întâmple, Toma nu voia să plece din casă că aştepta telefon de la ea. În cele din urmă, regizorul Alexandru Bocăneţ a venit în vizită la Toma. Cei doi au fost prinşi între dărâmături, încercând să fugă pe scări…Soţia era cu amantul la Predeal. Amantul între timp s-a retras la un sanatoriu…".
Ironia sorţii: pe prima soţie Toma o înşelase cu actriţe de la teatrul din Ploieşti.
Maria Doina Caragiu, copilul adoptat de Toma şi de actriţa Maria Bondar (prima soţie a actorului), mărturisea, la un moment dat, în anul 2007: "În noaptea cutremurului din ’77, noi am crezut că el este la spectacol, la Titu, nu acasă. Dacă era cu noi, nu ar fi păţit nimic…Tata a fost întotdeauna un iubitor al sexului frumos, iar femeile alergau după el, mai ales după ce a devenit cunoscut. Şi atunci, a înşelat-o pe mama cât a putut. Mama n-a putut suporta decât vreo 12 ani. S-a îmbolnăvit de nervi, nu mai putea să doarmă şi a divorţat de el. Tata s-a recăsătorit, cu Elena Bichman, după două săptămâni. A primit ce a meritat, căci noua soţie i-a făcut ce-i făcuse şi el mamei….".
CITIŢI ŞI:

  • Scandal pe averea lui Toma Caragiu: „Mimi îl înnebunea, îl înşela, era un nimeni pe lângă el”
  • Elena Caragiu: O ghicitoare i-a prezis moartea lui Toma Caragiu