Evenimentul Zilei > Social > TODES Ballet, cea mai renumită trupă de dans modern din lume, revine în România după 8 ani cu cel mai nou spectacol marca Alla Duhova
TODES Ballet, cea mai renumită trupă de dans modern din lume, revine în România după 8 ani cu cel mai nou spectacol marca Alla Duhova

TODES Ballet, cea mai renumită trupă de dans modern din lume, revine în România după 8 ani cu cel mai nou spectacol marca Alla Duhova

Trupa rusească de dans modern și acrobatic, Todes Ballet, revine în România după 8 ani cu cel mai nou spectacol al lor, “#tobecontinued” (“#prodolzheniye”).  Evenimentul va avea loc pe data de 26 martie, la Sala Palatului din București și face parte din turneul internațional de promovare a celui mai non-conformist show de dans marca Alla Duhova.

Coregrafa Alla Duhova, a realizat o nouă capodoperă, conform presei de specialitate, un nou spectacol  uluitor, fermecător și unic. Două ore de perfecțiune a dansului care va evidenția fuziunea dintre artiști și public.

Într-un interviu recent acordat de Alla Duhova  pentru The Global Time aceasta explica succesul de peste 30 de ani a trupei sale, Todes Ballet: „Marca noastră este că nu dansăm pur și simplu în stil art-nouveau, beat funky jazz sau hip-hop așa cum fac majoritatea grupurilor occidentale. Ni se pare mai interesant să combinăm cele mai recente tendințe  de dans modern cu tehnicile de balet clasic rusesc, făcând un fel de colaje ”, a declarat Alla Duhova pentru The Global Time.

Alla Duhova la premiera celui mai nou show Todes, “#tobecontinued”

De-a lungul timpului Todes a dansat în toată lumea. Echipa de dansatori a creat  capodopere în spectacole alături de  cele mai mari nume din showbiz precum Michaal Jackson, Lady Gaga, Ricky Martin, Mariah Carey și mulți alții. „DINAMICĂ… VITALITATE… PERFECȚIUNE… PUTERE… PASIUNE…COREGRAFIE BRILIANTĂ!”, a descris  The  Vegas Sun spectacolele trupe Todes. „Într-o fuziune de balet clasic, dans modern și hip hop, baletul  Allei Duhova este REMARCABIL!”- au completat și jurnaliștii de la Monte Carlo Globe.

Trupa Todes Ballet a fast înființată în anul 1987 prin contopirea singurei trupe feminine de breakdance din fosta URSS, “Experiment”, condusă de Alla Duhova, cu o trupă masculină de dansatori de hiphop din Sankt Petersburg. Numele Todes înseamnă “spirala morții” și reprezintă un procedeu extrem din patinajul artistic. Tânăra trupă s-a mutat la Moscova și în scurt timp a ajuns un fenomen; la începutul anilor 90 erau implicați deja peste 150 de dansatori care evoluau sub îndrumarea Allei Duhova în show-urile Todes Ballet. În 2017, la împlinirea a 30 de ani de activitate, Todes avea peste 100 de școli de dans în toată lumea și peste 45 mii de cursanți. În anul 2011, Alla Duhova a fost decorată de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, pentru meritele deosebite aduse imaginii țării sale.

Alla Duhova la aniversarea a 53 de ani (29 Nov 2019)

În martie 2014 Todes a intrat într-o nouă era, odată cu inaugurarea, în centrul Moscovei, a propriului teatru privat, Teatrul Todes al Allei Duhova. Acest eveniment major a marcat începutul unei noi ere în lumea dansului TODES. La scurt timp după inaugurare, teatrul Todes a fost inclus pe lista obiectivelor turistice din Moscova. În prezent la Teatrul Todes se joacă 7 spectacole unice printre care și cel mai nou show,“#tobecontinued”, care va fi prezentat și în România . Acest spectacol este caracterizat  de către Alla Duhova ca fiind neobisnuit, non-standard, o provocare la arta dansului.

Spectatorii români au privilegiul de a fi printre primii din lume care vor putea viziona noul spectacol al dansatorilor TODES, în data de 26 martie la Sala Palatului din București. Biletele se găsesc în rețelele Eventim, Iabilet, Ticketstore, Blt, Eventbook și la casa de bilete a Sălii Palatului, iar prețurile sunt cuprinse între  90 lei și 360 lei în funcție de categorie.