Evenimentul ZileiPoliticaToată țara este îndurerată! Femeia cu care președintele și-a împărțit viața a murit! Munca medicilor a fost în zadar

Toată țara este îndurerată! Femeia cu care președintele și-a împărțit viața a murit! Munca medicilor a fost în zadar

Toată țara este îndurerată! Femeia cu care președintele și-a împărțit viața a murit! Munca medicilor a fost în zadar
Susana Higuchi, fosta soţie a preşedintelui peruan Alberto Fujimori, s-a stins din viață! În urma tragediei, acesta a ajuns să fie spitalizat, sub supravegherea autorităților.

Doliu în Peru! Fosta șotie, Susana Higuchi, a președintelui Alberto Fujimori, a decedat. Acesta a condus țara din 1990 până în 2000. Familia a anunţat că prima doamnă s-a stins din viață, având o problemă înfiorătoare de sănătate.

„După o lungă luptă împotriva cancerului, mama noastră, Susana Higuchi, a plecat către Domnul”, a anunţa fiica sa, Keiko Fujimori, lidera opoziţiei şi de trei ori candidată înfrântă în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Doliu în familia fostului președinte

Higuchi a fost fiica unor migranţi japonezi. În urmă cu o lună, aceasta a ajuns pe mâna medicilor, dar a decedat la vârsta de 71 de ani. Prima doamnă l-a ajutat pe fostul președinte, i-a finanţat campania electorală în 1990, când el nu reuşea să adune fonduri. A fost ingineră de profesie, dar cu o tărie de fier. Fosta soție și-a dat seama că Fujimori apărea în sondaje drept învins cu scor mare de ultra-favoritul de atunci al scrutinului, scriitorul Mario Vargas Llosa.

Pacea a dispărut din familia fostului președinte. În 1994, pe când era Prima Doamnă, Susana Higuchi s-a despărțit de președinte și l-a acuzat de violență conjugală și acte de tortură. Aceasta a dus răzbunarea la un alt nivel și a devenit cel mai mare dușman al lui Fujimori. I-a criticat frecvent regimul și l-a acuzat de corupție.

În 1995, Susana și-a dorit să dețină toată puterea, dar fostul soț a dat o lege prin care membrii familie nu aveau voie să-i fure locul.

Familia a renegat-o după ce a început o carieră politică în calitate de deputată, din 2001 până în 2006, în cadrul unui partid de opoziţie. Aceștia au iertat-o la scurt timp, iar fiica ei a preluat puterea în timpul scrutinelor prezidenţiale din 2016 şi din 2021.

A ajuns de urgență la spital

Fostul preşedinte peruan Alberto Fujimori, 83 de ani, a ajuns pe mâna medicilor din cauza unei probleme cardiace. În urma scandalului cu Highuci, acesta a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru corupţie şi crime împotriva umanităţii. Acesta a primit sentința în 2007 și s-a aflat că a făcut mai multe ilegalități în perioada mandatului său, potrivit România TV.


Accesează: