Toamna se numara cartile

Toamna se numara cartile

Daca pe "Harry Potter 7", in limba romana, il asteptam de-abia spre sfarsitul toamnei, luna aceasta ne vom delecta cu cele "1001 carti de citit intr-o viata".

Editurile se intrec in aceasta perioada in a-si anunta titlurile si lansarile din aceasta toamna, unele mai atractive decat altele, in genuri diferite, mai ales ca urmeaza un sezon puternic axat pe carte, cu doua targuri importante, cel de la Frankfurt  (10-14 octombrie), si Gaudeamusul autohton (21-25 noiembrie).

Albume de arta, adevarate bijuterii imagistice, cum ar fi „Istoria uratului”, de Umberto Eco, sau „Istoria vizuala a artei”, volume de filosofie si de eseuri, ale lui H.-R. Patapievici si Gabriel Liiceanu, o noua colectie - „Istorii subterane”, coordonata de Stelian Tanase la Polirom, inca o carte semnata de Orhan Pamuk - „Fortareata alba”, la Curtea Veche, sunt doar cateva dintre atractiile acestei toamne.

Nu trebuie ratate nici noile perle de tranzitie ale lui Radu Paraschivescu, adunate in „Mi-e rau la cap”, care va fi lansat in noiembrie. Cat despre copii si adolescenti, pana vor avea, pe 1 decembrie, starul anului „Harry Potter 7”, ei se pot bucura de „Batalia Vraciului”, de la Corint Junior.

Se poarta si lecturile „pe viata”. Daca Patricia Schultz ne propune, la Curtea Veche, „1000 de locuri de vazut intr-o viata”,  Rao va edita „1001 carti de citit intr-o viata”.

ARTA

Istoria vizuala a artei

Albumul „Istoria vizuala a artei”, in editie Larousse, prezinta in 1000 de opere, evolutia artei occidentale din Antichitate pana azi, in pictura, sculptura si arhitectura. Volumul, de 515 pagini, cu multe reproduceri color, a fost coordonat de Claude Frontisi si organizat cronologic, prezentand revolutiile stilistice si artistice ale fiecarei epoci.

Ne puteți urmări și pe Google News