Evenimentul Zilei > Justitie > SCANDAL IMENS! „Domnule Toader, AVEŢI TEMĂ DE PARTID?” Ministrul Justiţiei este acuzat că PROTEJEAZĂ DEŢINUŢII-VIP. A fost dat EXEMPLUL BECALI
SCANDAL IMENS! „Domnule Toader, AVEŢI TEMĂ DE PARTID?” Ministrul Justiţiei este acuzat că PROTEJEAZĂ DEŢINUŢII-VIP. A fost dat EXEMPLUL BECALI

SCANDAL IMENS! „Domnule Toader, AVEŢI TEMĂ DE PARTID?” Ministrul Justiţiei este acuzat că PROTEJEAZĂ DEŢINUŢII-VIP. A fost dat EXEMPLUL BECALI

Imediat după ce Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a lansat Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor o solicitare de ultimă oră în cazul liberărilor condiționate, a venit şi replica instituţiei vizate.

Toader a cerut ca hotărârile de amânare pentru toţi deţinuţii aflaţi în penitenciare să fie atent analizate şi dacă se va constata existenţa unei practici neunitare să fie declanşată procedura de promovare a unui recurs în interesul legii.

În replică, Federatia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a remis un comunicat de presă: „Tudorel Toader, inca ministru al Justitiei, sare in apararea infractorilor, uitand de victimele acestora

Ce RECOMANDĂRI a primit Tudorel Toader de la Corina Creţu privind MODIFICĂRILE legilor

Pentru ca ministrul Justitiei se arata ingrijorat pe Facebook de faptul ca "majoritatea detinutilor reclama modul de aplicare a dispozitiilor legale referitoare la liberarea conditionata" ii reamintim ca sunt foarte multi oameni liberi care se arata ingrijorati exact de acelasi lucru, perspectiva fiind insa diametral opusa.

Victimele infractiunilor si cetatenii platitori de impozite, un profesor de drept ar trebui sa stie asta, considera justitia ca fiind extrem de blanda, mai ales atunci cand infractorul este om politic sau om de afaceri, de regula cu statul. Aceasta nu este o majoritate inchipuita precum cea a domnului Toader care a discutat, in total, cu 20 de detinuti.

Gardienii din peniteciare vor învăța în fostul sediu al primului Parchet Anticorupție

Cu siguranta ca ministrul Justitiei, domnul Tudorel Toader, intelege ce face si are exact reprezentarea faptului ca un mesaj despre o pretinsa majoritate a detinutilor care ar fi amanati la liberarea conditionata este un act de nepermisa presiune asupra instantelor de judecata care decid asupra acestui aspect la propunerea unor comisii de specialisti din penitenciare.

Motiv pentru care ii cerem sa inceteze si daca este cumva  ingrijorat referitor la modul in care se acorda liberarea conditionata, banuim ca n-ar fi o problema sa dispuna masuri referitoare la sanctionarea abaterilor in legatura cu favorizarea unor detinuti-vip exact in vederea obtinerii prin frauda a unor liberari conditionate, un caz extrem de mediatizat fiind cel de la Penitenciarul Poarta Alba.

Toader, reacție DURĂ la adresa lui Dragnea la ideea remaierii: „Eu hotărăsc asta”

Consideram necesar, in masura in care pentru ministrul Justitiei conteaza si victimele infractiunilor, ca acesta sa solicite si o informare referitoare la recidiva in stare de liberare conditionata (peste 40% din datele noastre), astfel de cazuri fiind deseori prezentate in presa.

Masuri post-condamnatorii care sa reduca rata recidivei ar fi intr-adevar bine venite, insa se pare ca asta nu-l intereseaza pe ministrul Justitiei.

Dan Andronic a comentat declaraţiile lui Toader: „Greu de înţeles de ce nu desecretizează rapoartele secret de serviciu”

Un exemplu recent, desi nu cel mai reprezentativ pentru tipologia  recidivistului, este cazul George Becali fata de care Administratia Penitenciarelor a sesizat Parchetul pentru infractiuni de ultraj si santaj. Nici fata de acesta situatie si nici in ceea ce priveste abuzurile comise de conducerea de la Poarta Alba, ministrul Justitiei n-a gasit de cuviinta sa reactioneaze inca.

Adresam asadar public o intrebare ministrului Justitiei: Aveti, domnule ministru – al Justitiei, nu al detinutilor-vip – tema de partid sau de o alta natura in a pune presiune pentru liberarea conditionata in regim de viteza?

MAGISTRAȚII se REVOLTĂ. Mesaj cu DEDICAȚIE pentru Tudorel Toader

Nu asteptam un raspuns, nici macar pe retele de socializare. Ar fi insa de asteptat o initiativa corecta in legatura cu efectele liberarii conditionate, daca tot este asta motiv de ingrijorare, una care sa aiba in calcul si dreptul victimelor la o justitie corecta, nu doar teme lansate de actuali, fosti si viitori detinuti.”