Evenimentul Zilei > Justitie > TOADER reacționează cu privire la SESIZAREA CCR. Ministrul Justiției NU a fost CONSULTAT pe tema PROTOCOALELOR SRI
TOADER reacționează cu privire la SESIZAREA CCR. Ministrul Justiției NU a fost CONSULTAT pe tema PROTOCOALELOR SRI

TOADER reacționează cu privire la SESIZAREA CCR. Ministrul Justiției NU a fost CONSULTAT pe tema PROTOCOALELOR SRI

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că nu a fost consultat cu privire la sesizarea CCR pe tema protocoalelor SRI - Parchetul General, sesizare depusă luni de Camera Deputaţilor şi semnată de vicepreşedintele Florin Iordache.

„Astăzi am aflat şi eu. Până la urmă, Guvernul înţeleg că nu este parte si atunci dânşii l-au redactat şi l-au depus", a declarat ministrul.

Toader a refuzat să se pronunţe pe tema admisibilităţii sesizării: "Câtă vreme astăzi am aflat de ea, câtă vreme nu îi ştiu nici conţinutul, daţi-mi voie să nu-mi expun nici punctul de vedere”.

Săptămâna trecută, Tudorel Toader afirma că judecătorii CCR verifică doar constituţionalitatea unei legi sau a unei Ordonanţe date de Guvern, astfel că nu pot fi sesizaţi în legătură cu protocoalele de colaborare încheiate de instituţiile din justiţie şi serviciile de informaţii pentru că protocolul nu este un act normativ.

Camera Deputaților a sesizat, luni, Curtea Constituțională cu privire la existența unui conflict între Parchet și Parlament, legat de protocolul SRI-Parchetul General din anul 2016.