Rămășițele celui mai cunoscut vapor din lume sunt protejate de turiști și de exploratori în urma unui tratat americano-britanic. Dar, deseori tratatele rămân pe hârtie și primează banii.
Compania Ocean Gate Expeditions va încerca pentru a treia oară să ducă turiștii să viziteze epava „Titanicului”. În timp ce primele două încercări nu au avut succes, una din cauza unui fulger și cealaltă din cauza falimentului companiei care a vândut biletele.
În total, o serie de șase scufundări sunt programate începând cu luna mai anul viitor pentru a descoperi epava navei Titanic care s-a scufundat în Oceanul Atlantic în 1912, ucigând cel puțin 1.500 de oameni.
Cu toate acestea, această explorare nu este la îndemâna tuturor bugetelor. Este nevoie de 125.000 de dolari, sau aproximativ 106.000 de euro, pentru a participa la una dintre aceste scufundări, care sunt estimate să dureze între șase și opt ore, informează 20 Minutes.
Deja 30 de locuri rezervate
Prețul acestor costisitoare scufundări include totuși o cabină privată pe o navă pentru un sejur de opt zile cu plecare din Canada. Participanții vor avea, de asemenea, ocazia să piloteze un submarin de cinci persoane la coborârea către epava „Titanicului”, situată la 3.821 metri adâncime.
Potrivit companiei aflată la originea acestui proiect, în jur de 30 de locuri au fost deja rezervate, deci nu au mai rămas multe bilete. În cele din urmă, Ocean Gate Expeditions speră să ofere acest tip de excursie în fiecare an.
Pe de altă parte, epava Titanicului protejată de turiști și exploratori în urma semnării unui tratat între Statele Unite și Marea Britanie.
„Acest acord crucial cu Statele Unite pentru a păstra epava înseamnă că ea va fi tratată cu sensibilitate și respect datorită faptului că ea este locul de odihnă veșnică pentru 1.500 de persoane”, au declarat părțile semnatare în timpul unei vizite la Belfast (Irlanda de Nord), unde a fost construit pachebotul.