Tipul de activitate care crește șansele de deces. Angajații riscă să facă cancer
- Emma Cristescu
- 11 ianuarie 2023, 19:01
Un nou studiu a arătat că unii angajați riscă să se îmbolnăvească de cancer din cauza locului de muncă. Șansele de deces sunt mai ridicate pentru cei care lucrează în acest domeniu.
Un studiu a arătat că angajații dintr-un anumit domeniu riscă să facă mai multe tipuri de cancer. Pompierii au mai multe șanse să moară din cauza cancerului de prostată, cancer esofagian și leucemie decât populația generală, au descoperit cercetările.
Ei au șanse mai mari de a muri din cauza atacurilor de cord și din cauza accidentului vascular cerebral. Un studiu al personalului serviciilor de urgență din Scoția a constatat că rata mortalității prin cancer a fost de 1,6 ori mai mare decât altele. Totul este din cauza expunerii la substanțe toxice.
Riccardo la Torre, ofițerul național al Sindicatului Pompierilor, a declarat că constatările „ar trebui să îngrozeze serviciile de pompieri și guvernul”. „Este vorba despre morți de pompieri care nu au avut nevoie. Nu putem mai pierde pompieri inutil. Se pierd vieți printre prietenii și colegii noștri și trebuie să înceteze. Trebuie să identificăm problemele devreme și să le atenuăm devreme”.
De ce mor pompierii
Înregistrările pe care le-a analizat echipa de cercetare, condusă de profesorul Anna Stec, erau pentru pompierii cu vârste cuprinse între 30 și 74 de ani, dintre care 672. Cercetătorii au mai declarat că medicii trebuie să se asigure că pompierii rămân sănătoși.
„Este important ca pompierii să-și poată continua să-și facă treaba cât mai sigur posibil, iar cercetarea arată că măsuri precum monitorizarea sănătății și reducerea expunerii la locul de muncă vor joacă un rol important în protejarea pompierilor”, a declarat Stec, potrivit The Sun.
Ei au mai declarat că pompierii mor din cauza substanțelor toxice, cum ar fi benzenul, din contactul cu pielea sau prin inhalare.
„Știm că există modalități clare prin care putem îmbunătăți lucrurile pentru pompieri. Avem nevoie de supraveghere a sănătății. Avem nevoie de monitorizarea expunerilor. Avem nevoie de legislație care să asigure că pompierii afectați primesc despăgubirile pe care le merită. În acest moment, ne lipsesc foarte mult toate aceste domenii. Este timpul să se termine”, a spus Torre.