Editura Evenimentul si Capital

De ce este nevoie să petrecem mai mult timp cu propria persoană? Cu românul la psiholog

Autor: | | 0 Comentarii | 2388 Vizualizari

Fugim de singurătate pentru că nu-i înțelegem rostul, pentru că nu luăm în calcul că avem nevoie de timp pentru a „digera” anumite informații. Iar timpul pe care ni l-am acorda pentru a fi singuri nu este o penitență, ci un mic cadou.

Putem să ne oferim acest timp pentru o plimbare prin parc, pentru câteva minute, sau când ne privim în oglindă, ori atunci când facem ceva ce ne face plăcere și ne relaxează. Este important să avem o relație bună cu propria persoană pentru a putea dezvolta relații bune cu cei din preajma noastră.

Iată câteva din beneficiile timpului pe care ni l-am acorda pentru propria persoană:

Pentru a ne reaminti importanța lucrurilor simple

Suntem tentați să avem lucruri materiale care ne transformă încet, încet, în slugi. Ne dorim lucruri care ne fac fericiți doar prin prisma faptului că le-am dobândit într-un final. Atunci când ne afișăm cu ele ne hrănim din ideea că propria imagine se asociază cu imaginea unui brand puternic. În realitate, nimic din ce este „la modă”, sau valoros din punct de vedere financiar, nu ne face cu adevărat fericiți. Degeaba avem bani dacă nu avem sănătate, degeaba avem bunuri materiale dacă nu avem persoana pe care ne-o dorim alături de noi și, în final, degeaba avem tot dacă nu avem timp să ne bucurăm de tot ce am dobândit.

Pentru a ne permite să ne păstrăm mintea limpede

Când alegem să petrecem timp cu propria persoană, de fapt, alegem să sortăm ce informații ne sunt cu adevărat utile,w din tot cu ce suntem „bombardați” într-o zi. Dacă avem nevoie de toate informațiile care vin din bârfe, dacă este important să contorizăm ce și cum face X sau Y, etc. Atunci când suntem preocupați de poveștile celor din jur, nu mai avem timp de propria poveste care, de altfel, este și cea mai importantă pentru fiecare dintre noi.

Pentru a ne concentra cu ușurință asupra propriilor nevoi

Atunci când avem timp să ne punem ordine în gânduri, de fapt, intrăm în contact cu propriile nevoi și inconștient o să începem să căutăm soluții.

Pentru a ne elibera de anxietate

Când petrecem timp de calitate cu propria persoană înseamnă și că avem timp să ne ocupăm de hobbyuri și de activități care ne relaxează. Anxietatea și stresul se diminuează atunci când știm să ne deconectăm și încercăm să ținem un echilibru între ce trebuie să facem și ceea ce ne place cu adevărat să facem.

Pentru a nu dezvolta atașamente nocive în relația cu cei dragi

Se întâmplă frecvent să dezvoltăm atașamente nocive cu cei din jurul nostru tocmai pentru că ne este frică de singurătate, pentru că avem nevoie de confirmările celor la care ținem și pentru că nu ne dăm timp să înțelegem de ce cei din jurul nostru iau anumite decizii. Dacă ne-am acorda timp pentru a procesa niște informații, am realiza că nu este nevoie să trăim prin cei care ne sunt alături și, cu siguranță, am realiza și multe alte lucruri foarte utile despre atașamentele care ne fac rău.

Rares Bogdam, ANCHETAT la DNA. Cozmin Gusa a facut anuntul

Pagina 1 din 2

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI