Timișoara sub gunoaie. Asistații sociali au fost trimiși la măturat, în centru

Timișoara sub gunoaie. Asistații sociali au fost trimiși la măturat, în centru

Un număr de 39 de persoane care beneficiază de ajutor social din partea Primăriei Timișoara au fost trimise să măture strada și să golească coșurile de gunoi din oraș. În orașul de pe Bega nu mai există contrcat pentru măturarea trotuarelor și golirea coșurilor de gunoi, de la 1 noiembrie, context în care orașul e realmente sufocat de gunoi.

Timișoara arată murdar, zilele acestea. Străzile sunt pline de resturi aruncate pe jos – ambalaje, țigări – frunze nemăturate. Coșurile de gunoi dau pe dinafară, iar unde acestea nu au mai fost golite de mult, munții de deșeuri s-au adunat în ultimele zile. În mai toate zonele orașului s-au format grămezi uriașe de gunoi. Unele au o vechime de luni de zile, pentru că, pe final de contract, compania de salubritate, nu s-a mai preocupat cu atenție de curățenie. E și cazul de pe strada Odobescu din Timișoara, unde gunoiul aproape că a ajuns să facă imposobilă deplasarea pe trotuar între spațiul deținut de STPT și parcarea E.On Gaz. 

Traian Stancu, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș și președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș, susține că vinovată pentru situația aceasta ar fi Primăria Timișoara. Municipalitatea a atribuit direct serviciul de curățenie stradală către SC Horticultura SA, începând cu 1 noiembrie, pentru 80 de zile, în contextul în care contractul pentru curățenie stradală a expirat iar la licitația realizată cu trei luni în urmă nu s-a prezentat nicio firmă, ca răspuns la prețurile minimale pe care Primăria Timișoara era dispusă să le plătească.

Horticultura are doar 20 de muncitori care pot mătura străzile, un număr insuficient și numai pentru centrul orașullui. Pentru dezamorsarea situației primarul a decis săă trimită la muncă și beneficiarii de ajutor social. ”Serviciul Beneficii Sociale din cadrul DAS a dat 39 de repartiții beneficiarilor de ajutor social pentru efectuarea lucrărilor/activităților de interes local. Aceste persoane încep dimineata 7 - 7:30 și lucrează 8 sau 4 ore pe zi. Conform legii au de efectuat 2, 3, 4, 5, 6 sau 7 zile/ lună, fiind repartizate în Parcul Botanic sau pe străzile din zona centrală”, arată Corina Eva, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Asistență Socială a Părimăriei Timișoara.

Ne puteți urmări și pe Google News

Robert Kristoff, city-managerul orașului, a explicat pentru EVZ că tocmai s-a încheiat o nouă licitație, pe SEAP, pentru acest serviciu de salubrizare: ”Dacă mâine când deschidem ofertele, totul va fi în regulă, sper ca în aproximativ 2 săptămâni să adjudecăm contractul”.