Timișoara, al doilea mare oraș în care certificatul verde devine obligatoriu

Timișoara, al doilea mare oraș în care certificatul verde devine obligatoriu Sursa: arhiva EvZ

Situația epidemiologică se înrăutățește și în vestul țării. Un al doilea mare oraș intră în scenariul roșu, iar autoritățile au anunțat impunerea de noi restricții în teritoriu. Astfel, românii trebuie să facă dovada vaccinării, a unui test negativ COVID-19 sau a trecerii prin boală pentru a participa la diverse activități din spațiul public.

Rata de infectare în municipiul Timișoara este de 3,18 la mia de locuitori, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în timp ce incidența în județ este de 2, 54 la mia de locuitori. Luni, Comitetul pentru Situații de Urgenta Timiș va impune noi restricții anti-COVID în oraș, printre care se numără și prezentarea certificatului verde digital la intrarea în diverse localuri și pentru participarea la alte activități.

Noi restricții în Timișoara. Se impune certificatul verde

În ultimele 24 de ore, în județul Timiș au fost confirmate 285 de cazuri de infectare cu COVID-19, în creştere de la 199 cazuri raportate anterior. Dintre acestea, 173 au fost depistate în municipiul Timișoara, faţă de 118 de cazuri înregistrate sâmbătă.

Timișoara a intrat, astfel, în scenariul roșu, iar cetățenii vor avea nevoie de certificat verde pentru a merge la cinematografe, spectacole, săli de sport sau la alte evenimente publice. Timișorenii vor trebui să facă dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau a unui test negativ COVID-19.

Ne puteți urmări și pe Google News

Duminică dimineață, în spitalele din judeţ erau internaţi 226 de pacienți infectați cu COVID-19, în timp ce la ATI erau 37 de persoane internate. Subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, a subliniat, pentru Antena3, importanța paturilor ATI care să facă posibilă tratarea pacienților.

„În județul Timiș, este o adevărată cursă a spitalelor pentru a avea paturi ATI pentru a trata populația, dar și pentru a calcula condițiile de intrare în carantină pentru că la ratele de incidență sunt și alte criterii pe care DSP le ia în calcul - cu cât vom avea mai multe paturi ATI, condițiile vor fi mai ușoare”, a precizat Ovidiu Drăgănescu.

Situația epidemiologică se înrăutățește și în București

Din păcate, în aceeași direcție se îndreaptă și municipiul București. Rata de infectare raportată duminică este de 2, 44 la mia de locuitori, față de incidența înregistrată sâmbătă, de 2, 33 la mia de locuitori. Peste 300 de persoane au fost confirmate infectate în ultimele 24 de ore, în Capitală.

Municipiul Satu Mare a fost primul mare oraș din România unde s-a impus certificatul verde, ca urmare a răspândirii alerte a coronavirusului și a trecerii orașului în scenariul roșu COVID-19.