Evenimentul Zilei > Actualitate > Mare ATENŢIE! O ţigară electronică a EXPLODAT şi a STRĂPUNS CREIERUL unui bărbat care a DECEDAT
Mare ATENŢIE! O ţigară electronică a EXPLODAT şi a STRĂPUNS CREIERUL unui bărbat care a DECEDAT

Mare ATENŢIE! O ţigară electronică a EXPLODAT şi a STRĂPUNS CREIERUL unui bărbat care a DECEDAT

Încă un caz care care s-a lăsat de data aceasta cu moartea unui utilizator: Tigarareta electronică a explodat şi i-a străpuns craniul unui bărbat de 38 de ani, care a decedat. Autopsia a confirmat totul.

Cum se scuză compania

"Poate că a utilizat o baterie care n-a fost originală". Deşi, un raport arată că în perioada 2009 – 2016, au fost 195 de cazuri de explozii și incendii.

Tigareta electronică a UCIS

Un american în vârstă de 38 de ani a fost victima exploziei țigaretei electronice pe care a aprins-o să o fumeze. Tallmadge D'Elia, a fost găsit mort în casa lui de familie din St. Petersburg, Florida. Explozia a generat un incendiu. Rezultatele autopsiei tocmai au fost publicate: în craniul omului, medicii au găsit fragmente de țigară electronică explodată, care s-au transformat în gloanțe reale, în timp ce flăcările au provocat arsuri în diferite părți ale corpului, în special pe abdomen, pe spate, pe umăr și o mână.

Defecțiunea a fost produsă de baterii

Oficialii companiei au declarat agențiilor americane de știri că produsele lor nu au cauzat niciodată probleme, ci că există în circulație părți ale bateriilor clonate, mai puțin sigure decât originalele.

Baterii defecte

Potrivit Administrației Alimentare și Medicamentului, nu este clar ce cauzează explozia unor țigări electronice, dar bateriile defecte pot provoca accidente. Potrivit Administrației SUA privind incendiile, între 2009 și 2016 au existat 195 de cazuri care s-au finalizat cu diferite explozii și incendii cauzate de țigareta electronică, care n-au omorât oameni, dar au provocat 133 răni acute, dintre care 38 erau grave.

În 2015, o țigară electronică a explodat în mâinile unui bărbat în vârstă de 29 de ani din Colorado, provocând o fractură la gât și rupându-i dinții. În luna ianuarie a acestui an, o baterie de la tigareta electronică  ar fi cauza unui incendiu care a izbucnit la Aeroportul Internațional din Denver, notează corriere.it.