Ți-ai tuns gazonul și nu știi ce să faci cu iarba? Nu o arunca! Poate fi folosită în multe scopuri

Persoanele care locuiesc la casă trebuie să se ocupe periodic de gazonul din curtea lor, iar acest lucru generează o cantitate mare de iarbă. Multe persoane nu știu că poate fi „reciclată”.

Iarba care rămâne în urma tunderii gazonului nu trebuie aruncată pentru că poate fi refolosită în mai multe moduri. În acest fel, vei ajuta la reducerea cantității de deșeuri. Poți să adaugi iarba tăiată peste compostul tău pentru că aceasta conține mai multe substanțe nutritive care vor ajunge în sol. Iarba trebuie amestecată cu frunze sau resturi de bucătărie pentru a nu se forma o masă densă și umedă.

De asemenea, poți să răspândești iarba care a răma în jurul plantelor din curtea ta pentru că va reține umezeala și o să prevină creșterea buruienilor. În plus, iarba va ajuta și în ceea ce privește menținerea unei temperaturi constante la nivelul solului. Iarba trebuie răspândită într-un stat subțire, iar planta nu trebuie să fie acoperită. Este important să nu pui un strat gros de iarbă pentru că acest lucru duce la formarea de mucegai și la încetinirea procesului de decompoziție.

Iarba poate fi folosită și pentru formarea unui îngrășământ verde. Trebuie doar să o lași pe sol pentru a se descompune Acest lucru este benefic pentru pământul sărc în nutrienți. De asemenea, iarba rămasă poate fi utilizată desăre hrană pentru animale, precum ar fi iepurii, păsările sau animalele de ferma. Mai întâi trebuie să verifici dacă iarba a fost tratată cu pesticide sau alte substanțe chimice periculoase pentru animale.

Ce substanțe nutritive conține iarba tăiată

Iarba tăiată este bogată în nutrițienți, precum ar fi azotul, potasiul sau fosforul. Aceste substanțe sunt esențiale pentru creșterea plantelor. De asemenea, iarba tăiată conține și minerale și substanțe organice, precum calciu, magneziu, sulf, fier și mangan. Fosforul este un macronutrient foarte important pentru plante, iar principalul său rol constă în dezvoltarea rădăcinilor și producția de flori și fructe. Iarba tăiată conține între 0,5 și 1% fosfor.

Azotul este unul dintre cei mai importanți macronutrienți în ceea ce privește creșterea plantelor și se ocupă cu dezvoltarea vegetativă. Iarba tăiată conține între 2 și 4% azot. Potasiul este cel de-al treilea macronutrient esențial pentru plante. Acesta ajută la dezvoltarea rădăcinilor și producției de flori și fructe. Iarbă tăiată conține între 1,5 și 2% de potasiu, informează Populare.ro.