Testele nucleare ale NORD-COREENILOR ar putea provoca un RĂZBOI, în care să intre Japonia, SUA și Coreea de Sud

Testele nucleare ale NORD-COREENILOR ar putea provoca un RĂZBOI, în care să intre Japonia, SUA și Coreea de Sud

ÎNGROZITOR! Ne îndreptăm spre un război nuclear? Folosirea rachetelor de către Coreea de Nord amenință declanșarea unui conflict în care să intre Coreea de Sud, China, Japonia și SUA.

Un scenariu morbid descris de jurnaliști arată că în Seul, capitala sud-coreeană care adăpostește 25 de milioane de oameni, cei care s-ar afla în metrou, sub pământ, la momentul exploziei unei rachete nucleare ar fi cei norocoși, cel puțin la început. Pentru că atunci când racheta lovește, ei sunt protejați de lumina orbitoare a unei detonări de 20 kilotone de încărcătură nucleară.

Dar pe pământ, în zona centrală a districtului financiar Yeouido, totul ar fi distrus. Clădirile de la 2 km distanță de Punctul Zero ar fi vaporizate sau dărâmate complet. Circa 70.000 de oameni ar muri, uciși de căldură sau de valul exploziei. Mulți alți ar deceda din cauza radiațiilor, arsurilor și a valului radioactiv, în zilele următoare. 

Coșmarul nuclaer ar da peste cap Coreea de Sud, aliatul cheie al SUA în regiune, și una dintre cele mai dinamice economii, ar putea deveni realitate, scrie Daily Mail.

Un al doilea focos atomic, introdus într-o rachetă Rodong a fost interceptat cu succes de Scutul de Apărare Balistică la Înaltă Altitudine al Americii (THAAD). Dar chinul Seulului abia începe, avînd în vedere că sute de tiruri de artilerie grea ar cădea deasupra capitalei sud-coreene, multe conținând gaz sarin. 

Orașul, aflat la granița cu Coreea de Nord, este extrem de vulnerabil la un atac în masă de genul celor descrise, cu sute de mii de forțe militare nord-coreene și mii de tancuri, care ar intra, terestru, în țară. La câțiva km distanță de Zona Demilitarizată, există buncăre construite care pot ascunde mii de oameni și armament greu. Când restul lumii privește ororile, totul se termină în 24 de ore. 

E un scenariu de film, dar s-ar putea transforma în realitate?, se întreabă sursa citată.

Ar putea Kim Jong-un, șeful dinastiei care conduce Coreea de Nord, țară comnunistă din 1948 încoace, să desfășoare, fără preaviz, întregul arsenal de care dispune? Această posibilitate înfricoșătoare a devenit mai aproape cu un pas, luna aceasta, când  Kim Jong-un a ordonat o salvă de rachete care să fie trase spre alt vecin nervos, Japonia. 

Cea mai recentă serie de acte provocatoare, declanșate de dictatorul comunist anul acesta, a însemnat trei rachete (non-nucleare) care au aterizat în apele japoneze. Mass-media nord-coreeană, care a dat publicității fotografiile cu lansarea supervizatp de un Kim Jon-un extrem de fericit, a scris că rachetele erau îndreptate asupra bazelor americane din Japonia. 

Condamnarea internațională a fost rapidă și extrem de vastă, iar premierul japonez Shinzo Abe a descris lansarea ca pe un nou nivel de amenințare. Iar Statele Unite par să-și piardă răbdarea. 

Marți, SUA au crescut presiunea în regiune deplasând în apele coreene a super-portavionului USS Carl Vinson. Este un transportator de clasă Nimitz de 100.000 de tine, care are 40 de avioane F-18 la bord și o escortă puternică de crucișătoare și distrugătoare, cele mai moderne arme ale puternicei armate americane - o provocare pentru mințile paranoice de la Phenian. 

Surse din Coreea de Sud susțin că întărirea prezenței militare, care include dornele de atac Grey Eagle, fac parte din planul americanilor de a „decapita” conducerea nord-coreeană și a distruge facilități militare importante.

Oficial, Vinson participă la exercițiile militare comune SUA-Coreea de Sud, denumite „Pui de vultur” și „Key Resolve”, în care sunt implicați 300.000 de soldați sud-coreeni și 20.000 americani. Demonstrațiile de forță au fost întâmpinate, ca de obicei, cu amenințări cu moartea și răzbunarea din partea Phenianului, care a amenințat cu „lovituri fără milă ultra-precise de la sol, aer și de pe mare și subacvatice”.

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, aflat într-un turneu în regiune, a avertizat că „eforturile diplomatice și de alt gen din ultimii 20 de ani de a aduce Coreea de Nord mai aproape de demilitarizare au eșuat”. SUA, a spus Tillerson, au cheltuit 1,35 miliarde de dolari în asistență oferită Phenianului pentru a încuraja abandonarea programului său nuclear, dar fără niciun efect. „Este nevoie de o nouă abordare”, a spus el, dar a refuzat să explice despre ce este vorba.