Evenimentul Zilei > Social > TERORISTUL numărul 1 din România a chemat în judecată penitenciarul unde este încarcerat. Acesta se plânge de probleme cu… dantura
TERORISTUL numărul 1 din România a chemat în judecată penitenciarul unde este încarcerat. Acesta se plânge de probleme cu… dantura

TERORISTUL numărul 1 din România a chemat în judecată penitenciarul unde este încarcerat. Acesta se plânge de probleme cu… dantura

Cel mai cunoscut terorist al României, Omar Hayssam, își execută cei 23 de ani de închisoare primiți în dosarul răpirii jurnaliștilor în regim de maximă securitate, la Penitenciarul Mărgineni. Hayssam a ajuns aproape o umbră, se deplasează în scaunul cu rotile, potrivit unor informații apărute în presă. Printre altele, sirianul se plânge și de probleme cu...dantura!

Potrivit informațiilor prezentate de jurnaliștii de la cancan.ro, sirianul a chemat în judecată penitenciarul, pe motiv că nu i s-a permis să viziteze dentistul!

Considerându-se nedreptățit, ”teroristul numărul 1 al României” a făcut plângere la judecătorul de supraveghere a privării de libertate, invocând încălcarea de către administrația penitenciarului a dreptului la asistență medicală stomatologică. Magistratul nu i-a dat dreptate, astfel că Omar Hayssam a mers, potrivit procedurilor, la instanța de judecată. Magistrații au analizat toate actele și documentele medicale de la dosar, în lipsa lui Hayssam, care nu a dorit să fie adus la instanță.

Teroristul nr. 1 invocă încălcarea drepturilor

”În plângerea sa, condamnatul arată că îi este încălcat de administrația penitenciarului dreptul la asistență medicală, tratament și îngrijiri, respectiv neacordarea asistenței medicale stomatologice, neprezentarea la o clinică particulară din București în vederea efectuării unor consultații medicale, respingerea cererii de desemnare a unui însoțitor”, au reținut judecătorii din contestația formulată de Hayssam.

În plus, potrivit documentelor de la dosar, „serviciile de medicină dentară sunt acordate prin cabinetele de medicină dentară din locurile de deținere. În cazurile care depășesc competența medicului dentist sau dacă în cadrul unității penitenciare nu poate fi asigurată asistența”, iar art. 159 alin. 7 din Regulamentul privind executarea pedepselor prevede că „Deținutul poate solicita să fie examinat contra cost, la locul de deținere, în cadrul sectorului medical, de un medic din afara sistemului administrației penitenciare. Constatările medicului din afara sistemului administrației penitenciare se consemnează în dosarul medical al deținutului”.

După invocarea cadrului legal cu privire la îngrijirile medicale acordate deținuților în penitenciar sau în spitalele publice, magistrații au respins plângerea lui Omar Hayssam, argumentând cu raportul întocmit în Penitenciarul Mărgineni, care arată că a fost tratat în mod repetat pentru problemele danturii.