Evenimentul Zilei > International > Marea Britanie sub TEROARE. Theresa May și Jeremy Corbyn își SUSPENDĂ CAMPANIA ELECTORALĂ
Marea Britanie sub TEROARE. Theresa May și Jeremy Corbyn își SUSPENDĂ CAMPANIA ELECTORALĂ

Marea Britanie sub TEROARE. Theresa May și Jeremy Corbyn își SUSPENDĂ CAMPANIA ELECTORALĂ

Premierul conservator Theresa May şi liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn au anunțat că îşi suspendă campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate de la 8 iunie, după atentatul de luni seară de la Manchester.

Jeremy Corbyn a precizat, pentru agenţia Press Association, preluată de AFP și citată de Agerpres, că el şi Theresa May au căzut de acord să „suspende până la noi ordine” campania, din cauza atentatului terorist. 

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a anunțat, pe 18 aprilie, că va organiza, pe 8 iunie, alegeri parlamentare anticipate. Declaraţia-surpriză a fost făcută în faţa reşedinţei sale oficiale din Downing Street. May a comunicat decizia de a nu mai aştepta până în 2020, an în care trebuia să aibă loc următorul ciclu electoral.

Șefa guvernului scoţian, Nicola Sturgeon, a reacționat atunci spunând că May intenționează să forțeze un Brexit dur, iar liderul deputaţilor Partidului Naţional Scoţian (SNP) din parlamentul de la Londra, Angus Robertson, a notat pe Twitter că scrutinul anticipat de pe 8 iunie va fi „o alegere directă în Scoţia între SNP şi conservatori”.  

Cel puţin 19 persoane au murit şi circa 50 au fost rănite luni seară într-o explozie după un concert al cântăreţei pop americane Ariana Grande în sala Arena din Manchester, în nord-vestul Angliei, potrivit poliţiei. 

Mai mulţi martori au spus că au auzit o explozie puternică, ce a provocat scene de panică în sala de concerte, dar şi afară, unde numeroşi părinţi aşteptau ieşirea copiilor lor. 

Conform poliţiei transporturilor din Manchester, explozia s-a produs în foaierul stadionului care găzduieşte sala de concerte. 

Poliţia tratează explozia drept „atac terorist”.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.