"Această idee, a impozitării bacşişului a apărut în 2012, măsura a fost adoptată acum în contextul binecunoscut al controlalelor ANAF, mai precis atunci când se găseau în case de marcat diferenţe de bani nefiscalizate. Întreaga piaţă era nemulţumită de închiderea firmelor, aşa că am optat pentru această soluţie. Important este faptul că nu a fost o măsură pentru a mări taxele la buget, ci pentru a rezolva o problemă punctuală. Implementarea măsurii convenită cu reprezentanţii industriilor cu profil a ridicat şi alte nemulţumiri, iar pentru a le rezolva, am organizat o nouă consultare la sfârşitul săptămânii trecute şi am încercat să găsim împreună soluţii alternative, care să fie în beneficiul ambelor părţi. Concluzia întâlnirii a fost aceea de a renunţa la bacşişul reglementat prin Ordonanţa de urgenţă 8/2015. Au fost voci în cadrul acestei întâlniri care au susţinut păstrarea măsurii într-o formă opţională, dar, având în vedere că în practică apar situaţii care nu pot fi rezolvate, am renunţat la această măsură", a afirmat Teodorovici, citat de Mediafax.

 
El a spus că impozitarea bacşişului şi renunţarea la ea au fost măsuri convenite cu "piaţa" şi că "a fost o experienţă, nu un eşec".
 
"Impozitarea bacşişului a fost o măsură convenită cu piaţa, iar reunţarea la impozitarea bacşişului a fost, de asemenea, o decizie luată de comun acord. A fost o experienţă şi nu un eşec, pentru că ar trebui să nu uităm că aceasta înseamnă democraţie, dialog şi nu consultare şi nu măsuri arbitrare. Evident opoziţia a ştiut să înlocuiască aceste soluţii cu speculaţii şi cu atacuri politice", a adăugat Teodorovici.
 
Deputatul PNL Andreea Paul a declarat că intervenţia ministrului Teodorovici este caracterizată prin "tupeu şi aroganţă" şi că PNL cere demisia ministrului şi restituirea sumelor din impozitarea bacşişului integral.
 
"Ministrul Teodorovici nu are decât o singură soluţie normală: demisia. Avem prea mulţi miniştri fără simţul normalităţii. E groaznic cum miniştrii au înţeles să folosească codul fiscal ca un instrument politic", a mai arătat Andreea Paul.
 
În replică, liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a spus că opoziţia nu este dispusă la dialog şi la a participa la găsirea unor soluţii pentru rezolvarea problemelor, "fiind prinsă în demagogie".