Teodorovici a anunțat măsura așteptată de românii din diaspora. Ce condiție trebuie îndeplinită

Teodorovici a anunțat măsura așteptată de românii din diaspora. Ce condiție trebuie îndeplinită

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că românii vor putea transfera bani în țară fără a plăti comisioane. Măsura face parte dintr-un pachet mai amplu destinat românilor din diaspora.

Eugen Teodorovici a declarat că transferul banilor va putea fi realizat fără comisioane pentru românii care muncesc în străinătate. Acesta ar urma să se facă prin sucursale ale CEC care vor fi deschise în străinătate, acolo unde există puternice comunități de români. Așadar, condiția e ca cel care vrea să trimită banii în țară să locuiască într-o țară unde este o solidă comunitate de români.

Românii care trăiesc în străinătate vor putea transfera banii în ţară fără plata comisioanelor prin sucursale CEC Bank ce se vor înfiinţa în străinătate, a declarat Teodorovici la Frasin, informează Agerpres. 

Ne puteți urmări și pe Google News

„O posibilitate, un mecanism de transfer mult mai facil al fondurilor pe care românii care sunt plecaţi în afara ţării îl trimit către familii, către copii, către părinţi şi atunci, prin intermediul CEC-ului, se va lansa, cât de curând, un pachet de măsuri care să vizeze deschiderea de sucursale, de birouri în afara ţării, unde trăiesc comunităţi importante de români, pentru ca românii de acolo să-şi poată deschide, dacă doresc, într-un mod mult mai facil, conturi, să folosească aceste birouri de transfer, şi fără comisioane.”, a spus Teodorovici. 

Acesta a vorbit despre „alte măsuri” în sprijinul românilor din diaspora, dar nu a precizat despre ce ar mai fi vorba. 

„O să fie cu impact foarte bun, sunt măsuri pe care românii le aşteaptă de foarte mulţi ani, românii care trăiesc în afara ţării. Partea care ne bucură este aceea că, undeva la final de mai, iunie, acest lucru se va şi concretiza, astfel încât să fie încă un sprijin pentru cei care au decis, pentru motive obiective şi sperăm temporar, să fie departe de cei dragi”, a adăugat ministrul Finanțelor.