În același timp, preşedintele SUA Donald Trump a anulat, în ultima clipă, lovituri programate contra Iranului, ca urmare a distrugerii dronei de supraveghere la 20 iunie. Însă, Trump a permis ca, în secret, să aibă loc represalii sub forma de atac cibernetic, împotriva sistemelor de apărare iraniene, au precizat Yahoo! News şi Washington Post.

Washington Post relatează că unul dintre atacurile cibernetice a vizat calculatoare, utilizate la controlul lansării de rachete şi sateliţi. Yahoo! News a scris despre un alt atac informatic, care a lovit o reţea de spionaj responsabilă de supravegherea trecerii navelor prin strâmtoarea Ormuz.

Publicația americană din capitala SUA a mai adăugat că aceste atacuri au fost planificate de mai multe săptămâni. Propunerea inițială le-a aparținut militarilor americani, care și-au dorit să răspundă atacurilor de la jumătatea lui iunie împotriva unor petroliere în strâmtoarea Ormuz.

Iranul neagă acuzațiile aduse de către SUA. Un conflict asemănător s-a petrecut și în 2010. La acea vreme, Teheranul acuza Statele Unite și Israelul că au creat virusul informatic Stuxnet. Se întampla în plină criză cu privire la programul nuclear iranian, când au fost blocate centrifugele utilizate pentru îmbogăţirea uraniului.