Tensiuni în Marea Neagră. Marina rusă exersează atacul. Trupele americane fac exerciții de război
- Stere Gaci
- 23 septembrie 2021, 16:33
Flota rusă a Mării Negre se antrenează pentru detectarea și distrugerea țintelor maritime cu ajutorul sistemul Bastion, un sistem avansat de apărare mobilă anti-navă , a anunțat Ministerul rus Apărării într-un comunicat.
Sistemul de rachete de coastă Bastion al Flotei Mării Negre a lansat mai multe rachete împotriva unor ținte maritime în timpul exercițiilor organizate pe poligonul din Opuk, Crimeea Într-o demonstrație de forță menită să descurajeze orice încercare a Ucrainei de a recupera această peninsulă, marina rusă a vizat ținte aflate în largul coastelor Crimeei.
Manevrele NATO din Ucraina, programate să dureze până pe 1 octombrie
Exercițiile din Ucraina care implică trupe SUA și NATO urmează să dureze până la 1 octombrie. E vorba de un răspuns la uriașele exerciții militare organizate de Rusia și Belarus la începutul acestei luni.
Rușii își întăresc flota din Marea Neagră
Șantierul naval Kerch din Crimeea a lansat la apă corveta 22800 Askold construită la comanda Ministerul Apărării din Rusia, a informat biroul de presă al Consiliului de Stat Crimeea.
"Ceremonia de lansare a avut loc sub conducerea comandantului-șef al marinei ruse, amiralul Nikolai Yevmenov, care a inspectat, de asemenea, șantierul naval și capacitățile sale de producție", se arată în comunicat.
Askold e a doua corveta de tip Project 22800 construită pe șantierul naval Kerch, potrivit datelor Ministerului Apărării din Rusia.
„Prima navă de război, Tsiklon, a fost lansată la apă la sfârșitul verii de anul trecut și este în prezent supusă unei serii de încercări în Novorossiysk, în timp ce a treia corvetă Amur se află în construcției ", anunță Agenția Tass citând un comunicat al ministerul.
Marea Neagră, centru înfruntării sdintre Rusia și NATO
În ultimele luni, Marea Neagră a devenit centrul înfruntării dintre NATO și Rusia pe fondul escaladării tensiunilor dintre Rusia și Ucraina. Relațiile Kievului cu Moscova sunt extrem de încordate din 2014, când Rusia a anexat peninsula ucraineeană Crimeea și a început să acorde un sprijin militar masiv separatiștilor pro-ruși din regiunea Donbass aflată în estul Ucrainei. Conflictul de șapte ani dintre forțele ucrainene și separatiști a făcut până acum peste 13.000 de victime, scrie swissinfo.ch.