Meteorologii anunță că vremea, luni, 21 iunie, va fi instabilă. Nivelurile de presiune atmosferică vor suferi variații semnificative. În majoritatea zonelor din țară, valorile termice vor înregistra creșteri.

În prima parte a zilei de 21 iunie, în estul, sud-estul și centrul țării, cerul va fi noros. Local, se vor semnala și precipitații.

În a doua parte a zilei, în Moldova, Dobrogea, Muntenia, dar și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi ridicată, anunță ANM. Vor fi prezente averse cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, dar și de condiții de grindină.

Vântul va sufla moderat, însă, pe parcursul zilei, va înregistra și intensificări. Cantitățile de apă vor depăși, prin acumulare, 30 de l/mp. În unele zone, precum Carpații Orientali și Meridionali, cantitățile de apă vor depăși 50 de l/mp.

Valorile termice minime se vor situa între 11 și 21 de grade. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 35 de grade.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, cerul va prezenta, temporar, înnorări, cu precădere în a doua parte a zilei. De asemenea, ANM anunță că vor fi prezente și precipitațiile însoțite de descărcări electrice. Vântul va înregistra intensificări, însă pentru o perioadă scurtă de timp. În unele zone, se poate semnala și prezența condițiilor de grindină.

Cantitățile de apă, în general, vor fi de 15 l/mp, însă doar temporar, conform prognozei meteo emise de meteorologi.

Temperaturile minime în București se vor încadra între 16 și 18 grade. Valorile termice maxime vor fi de 27 de grade.

Instabilitate atmosferică la munte

În zonele de munte, temperaturile vor crește. În ciuda acestui lucru, în după-masa zilei de 21 iunie, se va semnala instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse cu caracter torențial însoțite de descărcări electrice.

Vântul va înregistra, pe perioada zilei, intensificări. Se pot semnala și vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, temporar, 30 de l/mp. Izolat, precipitațiile vor înregistra cantități de apă de 50 de l/mp.

Valorile termice se vor afla în creștere față de zilele anterioare, anunță ANM.

Cum va fi vremea la mare

În zonele de munte, vremea va fi instabilă. În a doua parte a zilei și seara, cerul va fi noros. Pentru perioade scurte de timp, se vor semna averse de ploaie cu caracter torențial, care vor fi însoțite de descărcări electrice. Vântul se va intensifica în special în a doua parte a zilei.

Se pot semnala și condiții de grindină. În unele locuri, cantitățile de apă pot atinge niveluri semnificative.

Temperaturile minime vor fi de aproximativ 19 de grade. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 22 și 24 de grade. Temperatura apei mării va fi de 19-20 de grade, arată prognoza meteo pentru 21 iunie 2021.

Pentru zilele următoare, meteorologii au anunțat caniculă.