Specialiștii în securitate avertizează asupra unei noi metode de „spionaj”. Este vorba despre sistemul de operare al televizoarelor LG. Reprezentanții companiei de securitate cibernetică Bitefender spun că au fost găsite vulnerabilități la versiunile 4-7 al LG WebOS.
Televizorul care „spionează”. Cine culege, de fapt, informațiile
Conform Bitefender, prin sistemul de operare al versiunii 4-7 al LG WebOS, se încalcă barierele de autentificare pentru a obţine acces deplin asupra televizorului. Astfel, hackerii pot rula propriile comenzi şi pot accesa alte dispozitive inteligente din aceeaşi reţea, menționează Agerpres.
Experții de a Bitefender au precizat că gradul de severitate este ridicat, respectiv critic. Au fost identificate 90.000 de televizoare cu vulnerabilități în sistemul de operare.
„Cu toate că aceste vulnerabilităţi ar afecta doar televizoarele LG conectate la reţele locale de tip LAN, au fost identificate peste 90.000 de televizoare LG conectate direct la internet. Prin ocolirea mecanismelor de autentificare ale sistemelor LG WebOS (versiunile de la 4 până la 7), atacatorii pot adăuga un nou utilizator în configurarea televizorului. Prin exploatarea acestor vulnerabilităţi, atacatorii pot creşte privilegiile obţinute iniţial pentru a prelua complet controlul asupra dispozitivului. Atacatorii pot injecta ulterior alte tipuri de ameninţări în alte dispozitive inteligente din casă. Pentru una dintre vulnerabilităţi gradul de severitate este ridicat (7.2), iar pentru celelalte trei este critic (9.1)", menţionează experţii Bitdefender.
Nu doar televizorul, ci și mașina ne „află” datele personale