Telemedicina ajută la progresul actului medical în această perioadă! Care sunt avantajele incontestabile ale acesteia

Telemedicina ajută la progresul actului medical în această perioadă! Care sunt avantajele incontestabile ale acesteiasursa foto. EVZ

Telemedicina a apărut în urma progreselor înregistrate de modernizarea într-un ritm alert al societății actuale și se folosește de toate resursele oferite de tehnologiile de ultimă oră și de dispozitivele inteligente (cel mai utilizat fiind smartphone-ul) pentru a veni în sprijinul medicinei clasice, pentru îmbunătățirea actului medical și a serviciilor medicale de care se pot bucura pacienții care apelează la ea.

Exista aplicații de telemedicină de urgență, care își propun să ofere într-un mod extrem de simplu, pentru un abonament lunar de 39 de lei, consultații nelimitate, la peste 150 de medici din peste 30 de specialități, direct prin intermediul tehnologiilor de comunicație video call și chat.

Mai mult decât atât, o persoană care folosește platforma de telemedicina cu același nume se poate bucura de acest serviciu medical de oriunde s-ar afla și în orice moment din zi și din noapte și poate afla răspuns la orice întrebare sau problemă de sănătate cu care se confruntă.

Telemedicina și avantajele care o plasează în topul inovațiilor care ajută la progresul actului medical

În contextul actual al pandemiei globale de COVID-19, medicina clasică a fost îngrădită fizic de măsurile anti-coronavirus adoptate de autoritățile sanitare din întreaga lume.

Doctorii au apelat la telemedicină pentru a-și putea desfășura în continuare activitatea atunci când a venit vorba de consulturile de specialitate ale pacienților, de controale periodice, de emiterea unor rețete pentru tratamentul unor afecțiuni cronice sau de monitorizarea unor persoane care aveau nevoie de acest lucru.

Progresul medicinei a dus la apariția unor instrumente digitale de monitorizare și înregistrare a diverșilor parametri medicali, care contribuie la evaluarea stării de sănătate generale a unei persoane, iar prin telemedicină aceste informații pot fi transmise spre a fi interpretate unui doctor specialist. Rapid și eficient!

Medicina clasică se folosește permanent de inovațiile înregistrate de tehnologie pentru a progresa și pentru a îmbunătăți calitatea actului medical și a serviciilor medicale pe care le oferă pacienților.

Datorită telemedicinei, bolile cronice pot fi ținute sub observație permanent și acest lucru contribuie semnificativ la creșterea calității vieții bolnavilor care suferă de aceste afecțiuni grave.

Telemedicina oferă șansa monitorizării non-stop a evoluției stării de sănătate a pacienților!

Prin intermediul aplicațiilor, pentru suma de 39 de lei, o persoană poate obține un răspuns din partea unui medic specialist pe baza informațiilor pe care i le furnizează la distanță, prin video call sau chat, și care sunt înregistrate de o serie de dispozitive medicale uzuale, folosite de pacient acasă, ca de exemplu pulsoximetru, tensiometru, glucometru.

Medicina clasică a reușit în ultimii ani, datorită avantajelor oferite de telemedicină, să înregistreze un progres enorm, mai ales în contextul izbucnirii pandemiei de COVID-19, atunci când resursele medicale limitate riscau să pună în pericol sănătatea populației.

Persoanele infectate cu noul coronavirus, în număr extrem de mare, au avut în continuare nevoie de servicii medicale și pentru alte afecțiuni de care sufereau și au fost în același timp monitorizate constant pentru ca starea lor de sănătate să nu se agraveze din pricina infectării cu COVID-19.

Fără ajutorul telemedicinei, numărul de internări din spitale ar fi fost mult mai mare și numărul de persoane infectate ar fi crescut exponențial, în urma deplasărilor pentru consultații și a așteptărilor îndelungate la spital.

Aplicațiile, pentru o sumă de doar 39 de lei pe lună, elimină complet riscul de infectare cu COVID-19 al unui pacient, care apelează la serviciul de telemedicină de urgență ori de câte ori consideră că este necesar, pentru a fi consultat de un medic specialist.

Dacă deții un dispozitiv inteligent (telefon sau tabletă) poți accesa aplicația de telemedicină în regim de urgență oricând, fără programare. Astfel vei intra în legătură imediat cu un medic din specialitatea dorită pentru a-ți rezolva problema medicală ce te frământă.

Ne puteți urmări și pe Google News