Tel Drum. AU LOVIT SERVICIILE SECRETE? Teorie incendiară de ultimă oră. Breaking news

Tel Drum. AU LOVIT SERVICIILE SECRETE? Teorie incendiară de ultimă oră. Breaking news

Fostul prefect de Teleorman și fost membru de vază al PSD și PDL, Teodor Nițulescu a făcut o dezvăluire interesantă despre un document care a făcut ceva vâlvă în vara anului trecut.

E vorba despre o radiografie afacerilor firmei Tel Drum și a legăturilor cu Liviu Dragnea, încă de când era șeful Consiliului Județean, documentul fiind atribuit DGPI, serviciul secret al Ministerului de Interne. Acum, Nițulescu spune că raportul a ajuns la conducerea Poliției Române în urmă cu 7 ani, după o intervenție a sa la premierul de atunci, Emil Boc.

După NUP

Documentul în cauză a fost publicat de Rise Project, pe 6 iulie 2017. În relatarea de atunci este atribuit DGPI județean care, în 2011, l-ar fi băgat pe fluxul informativ codat al serviciului. Spre finalul poveștii se spune și că documentul a ajuns la șeful Poliției Române de atunci, chestorul Liviu Popa. În 2017, când a apărut, raportul a făcut valuri, dar nu se știe nici până în ziua de astăzi dacă el se regăsește în vreunul dintre dosarele deschise pe numele lui Liviu Dragnea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prezent duminică seara în emisiunea „Controverse” de pe B1TV, Teodor Nițulescu a povestit că, în 2010-2011, ca prefect a sesizat Parchetul în legătură cu presupuse fapte penale comise de Dragnea și de conducerea Tel Drum. Când a primit un nou NUP pe o plângere, Nițulescu spune că și-a luat inima în dinți „și am bătut la ușa prim-ministrului României, domnul Emil Boc”.

 

De la șef la șef

Într-o discuție privată, Nițulescu i-ar fi vorbit de trei dosare, cel al unui drum construit pe bani europeni, achiziția și renovarea unui hotel și un transfer de bani de la Primăria Alexandria la cea din Turnu Măgurele. Nițulescu susține că Boc l-a ascultat și apoi i-ar fi spus că Dragnea va scăpa din aceste dosare și că ponoasele vor fi trase de primari.

„După vizita la premier, m-a sunat șeful Poliției Române de la vremea respectivă, chestorul Popa, și mi-a zis „ați avut o discuție cu premierul. Vin sâmbătă la dumneavoastră. Să vorbiți cu inspectorul șef (comisarul Iulian Ciorbescu - n.n.) să pregătească o notă informativă cu dosarele pe care le are acolo.” Șeful Poliției Teleorman a făcut nota și a înmânat-o superiorului său.”

 

„Am fost personal în Teleorman”

Anul trecut, pentru Rise Project, chestorul Popa a confirmat întâlnirea din Teleorman, dar nu a spus cum a ajuns acolo: „Pot să confirm că-i foarte adevărat că inspectorul-șef (n.r. – Ciorobescu) m-a informat cu privire la anumite aspecte care îmbrăcau o formă penală, aspecte legate de o societate Tel Drum din Teleorman, de un hotel, dacă-mi aduc aminte bine, cumpărat pe Tel Drum, cu ceva asfaltări doar pe hârtie. Am fost personal în Teleorman în perioada respectivă și-mi aduc aminte că au declinat dosare, dacă nu mă înșel, către cine era competent, Parchetul General sau alte structuri ale Parchetului.” Liviu Popa este acum judecat într-un dosar de fapte de corupție, instrumentat de DNA.