Odată cu intrarea actorului în echipa eroilor criminalistici producătorii se aşteaptă ca scena crimelor din spatele benzii galbene să capteze mai mult interesul fanilor serialului. Danson va fi supraveghetorul echipei de investigaţii în schimbul de noapte, după ce ziua se ocupă de laboratorul criminalităţii din Portland. Apariţia lui în serial vine într-un moment tensionat, în care echipa încă se confruntă cu consecinţele ieşirii din scenariu a criminalului în serie Nate Haskell, în rolul căruia era Bill Irwin.
Rolul îi vine ca o mănuşă
"Poţi crea un nou personaj, căruia îi dai replici, dar până când vine actorul perfect pentru rol şi care îi poate da viaţă, rămân doar vorbe pe hârtie", explică schimbarea de macaz producătorul executiv al serialului, Carol Mendelsohn. "Ne bucurăm foarte mult să-l avem pe Ted Danson în distribuţie", adaugă aceasta.
Danson a câştigat două premii Emmy pentru prestaţia din serialul anilor ‘80 "Cheers" şi a putut fi văzut alături de Zach Galfianakis în comedia de pe HBO "Plicitisit de moarte". Acesta îi ia locul lui Fishburne după ce acesta a fost nevoit să părăsească platourile de filmare în luna mai, din cauza refuzului postului CBS de a-i reînnoi contractul.
Vârf de lance pentru aducerea francizei în top
Fishburne a intrat în echipa investigatorilor în 2008, după ce William Petersen a decis să renunţe la rolul lui Gil Grissom. Misiunea lui, interpretându-l pe Dr. Raymond Langston, era aceea de a menţine serialul în topul audienţelor, mascând golul lăsat de plecarea lui Petersen. În ciuda reputaţiei pozitive a actorului, serialul a decăzut din topul primelor cinci pe umilul loc 30, fiind depăşit de "Mike & Molly" şi "Cititorii de oase".
Venirea lui Danson este primită cu entuziasm, ca o încercare de a revitaliza franciza celor de la CBS. Nominalizaţi pentru rolul ocupat de Danson au mai fost actori ca Tony Shaloub, Robin Williams şi John Lithgow.
"Din clipa în care am început să vorbim despre rol, a devenit clar că e cel mai potrivit", confirmă producătorul Don Mcgill. "Danson este înarmat cu inteligenţă, căldură, profunzime de caracter şi emoţie. Acum îi lipsesc nişte mănuşi de latex", afirmă Mcgill cu entuziasm.