Lui Horia Tecău îi priește de minune Bucureștiul. Jucătorul de tenis constănțean a triumfat, ieri, pe zgura de la Arenele BNR, în cadrul probei de „dublu”, a turneului BRD NăstaseȚiriac Trophy.

Succese alături de Lindstedt, Mirnyi și Rojer

Horia a pus mâna pe trofeu pentru al treilea an consecutiv, după ce reușise să câștige, în 2012, alături de Robert Lindstedt (Suedia), iar în 2013, împreună cu Max Mirnyi (Belarus). De această dată, Tecău a făcut echipă cu olandezul Jean-Julien Rojer.

Cei doi au învins în ultimul act, împotriva cuplului polonez Mariusz Fyrstenberg / Marcin Matkowski, după două seturi echilibrate, scor de 6-4, 6-4. „Leșii” cuceriseră trofeul în 2006, iar acum voiau să triumfe pentru prima dată, într-un turneu, în 2014.

Și Simona Halep a făcut galerie

Tecău și Rojer s-au bucurat și de susținerea fanilor, care au umplut arena centrală și au pus presiune pe cei doi polonezi. Printre spectatori s-a numărat și Simona Halep, cea mai în formă jucătoare de tenis din România. Victoria de ieri le aduce tenismenilor suma de 23.500 de euro și un total de 250 de puncte în clasamentul ATP.

„De fiecare dată e ceva special să câștig la București, mai ales că reușesc performanța asta alături de câte un nou partener. Este singurul loc în care pot să vin să joc în fața prietenilor și a familiei. Nu sunt multe turnee cu atâția spectatori la proba de dublu, dar a devenit o tradiție la București. Este minunat să joci aici și mai ales să triumfi’’, a spus Horia Tecău după ce a ridicat trofeul deasupra capului.