Deși mănânci sănătos și faci sport, dacă te îngrași, de vină ar putea fi o alergie alimentară. “Dacă aveți alergie la anumite alimente, acestea provoacă înmulțirea bacteriilor periculoase în sistemul digestiv. Acestea produc toxine care provoacă inflamații la nivelul intestinelor și acestea nu mai funcționează corect”, explică dr. Oz, potrivit doctorulzilei.ro.

Alergiile alimentare nu se manifestă la primul contact cu alimentul, iar simptomele se pot agrava cu timpul. Se pot manifestă la numerose alimente, dar în functile de specificul alimentar al unei țări pot domină unele sau altele. Cele mai frecvente la noi sunt alergiile la ouă, soia, alune, arahide sau lapte.

.„Oamenii care au alergii alimentare trebuie să devină cititori de etichete”, recomandă  nutriționistul Corina Zugravu, întrucât și cea mai mică cantitate dintr-un component alimentar poate stârni reacții grave. Simptomele alergiei merg de la vărsături și crampe abdominale până la șoc anafilactic.