Polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale al Poliției Municipiului Constanța, împreună cu  Brigada  Operațiuni Speciale polițiștii din cele cinci secții ale orașului au efectuat nouă  percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt și tâlhărie. Vizați au fost patru tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 22 de ani, din Constanța, despre care existau probe că au comis furturi din șapte locuințe, două societăți comerciale, din mașini și mai multe infracțiuni de tâlhărie, victimele fiind taximetriști.

 

Faptele au fost comise în perioada 5 decembrie 2017-1 noiembrie 2018, în Constanța. Prejudiciul total, creat în dauna a 12 persoane vătămate, este de 45.000 de lei, constituit din sume de bani, bijuterii, ceasuri de mână, telefoane mobile, tablete, laptopuri, televizoare LCD, fiind recuperat în proporție de 25%. Totodată, în cadrul acțiunii, polițiștii au depistat un bărbat, de 42 de ani, din Constanța, suspectat de tăinuire, după ce a achiziționat bunuri, despre care știa că sunt furate, de la tinerii în cauză.

La prinderea tinerilor au contribuit și taximetriști din Constanța după ce mai mulți șoferi au fost tâlhăriți. Firmele de taximetrie și-au alertat angajații prin stațiile radio să fie atenți și să sune imediat la poliție dacă văd suspecții, fiind vorba de trei tineri ale căror semnalmente le-au fost date de către polițiști. Asta după ce un taximetrișt, care luase trei tineri în mașină, a rămas fără borseta în care avea bani și acte, după ce a fost lovit cu brutalitate. Un alt taximetrist în mașina căruia s-au urcat cei trei suspecți, a rămas fără cele două telefoane mobile după ce indivizii l-au amenințat și au coborât fără să plătească. La fel au procedat cu un alt taximetrist căruia nu i-au plătit cursa. 

Trei dintre cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 22 de ani, precum și bărbatul, de 42 de ani, au fost reținuti pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul IPJ Constanța. La propunerea procurorului de caz, au fost deferiți Judecătoriei Constanța care a dispus arestarea preventivă  pe 30 de zile. Polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale al Poliției Municipiului Constanța continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor implicate.

 

Te-ar putea interesa și: