Evenimentul Zilei > International > Taxele lui Trump NENOROCESC relaţiile cu Uniunea Europeană. Germania în ALERTĂ
Taxele lui Trump NENOROCESC  relaţiile cu Uniunea Europeană. Germania în ALERTĂ

Taxele lui Trump NENOROCESC relaţiile cu Uniunea Europeană. Germania în ALERTĂ

Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier (CDU) a estimat astăzi că este încă posibil să se evite în al doisprezecelea ceas taxa vamală pe care a anunţat-o preşedintele american Donald Trump.

''Eu cred că noi avem realmente o şansă să evităm această intrare în vigoare, dacă Statele Unite şi Germania sunt dispuse să recunoască împreună cât de important este acest lucru'', a declarat Altmaier pe canalul public german, ARD.

''Pentru aceasta merită să ne batem până în ultimul minut'', a adăugat politicianul, având în vedere mizele locurilor de muncă din industria de oţel şi aluminiu. Washingtonul şi UE şi-au acordat un răgaz miercuri în conflictul asupra taxelor pe oţel şi aluminiu anunţând că se încearcă găsirea unei soluţii ''acceptabile'' pentru ambele părţi cât mai curând posibil, notează AFP.

Tarifele impuse de preşedintele amrican Donald Trump pentru oţel şi aluminiu vor trebui să intre în vigoare vineri. Altmaier a vorbit despre ''un război al nervilor ameninţător'' în ultimele ore de dinaintea intrării în vigoare a cestor măsuri punitive.

Donald Trump a anunţat pe 8 martie că va impune taxele la import la 25% pe oţel şi 10% pe aluminiu pentru a proteja industria americană şi a garanta securitatea naţională a Statului, doar Canada şi Mexicul fiind excluse până în prezent. Comisarul european pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom s-a deplasat miercuri la Washington cu speranţa de a scuti Uniunea Europeană în ansamblu de la aceste decizii .