Evenimentul Zilei > Social > Taxa auto. Șoferii primesc banii înapoi. Anunțul vine direct de la ministru
Taxa auto. Șoferii primesc banii înapoi. Anunțul vine direct de la ministru

Taxa auto. Șoferii primesc banii înapoi. Anunțul vine direct de la ministru

Eugen Teodorovici a făcut noi declarații despre Hotărârea privind taxa auto. Executivul ar putea aproba în cursul zilei de miercuri Hotărârea pentru alocarea unei sume suplimentare.

Eugen Teodorovici a fost întrebat dacă procesul pentru returnarea taxei de auto s-a încheiat. Acesta a explicat faptul că, momentan, este în curs, suma alocată înainte cu două săptămâni fiind cheltuită în întregime, scrie Agerpres.

Executivul ar putea să aprobe miercuri, 12 iunie, Hotărârea pentru alocarea sumei suplimentare din fondul de rezervă pentru taxa auto, în ședința de Guvern. Ministrul Finanțelor a precizat azi, 11 iunie, că nu va dezvălui despr ece sumă este vorba.

„Este în curs, aşa cum am promis, în funcţie de banii pe care i-am avut şi alocat şi colegii din ANAF au lucrat în acest sens. Este şi acesta un motiv pentru care domnul Mişa (Ionuţ Mişa n.r) nu mai este azi la această direcţie din Finanţe (Direcţia Mari Contribuabili n.r) (…). Vreau să le mulţumesc colegilor din teritoriu care au prelucrat practic ce trebuia să prelucreze Direcţia Mari Contribuabili, adică zeci de mii de decizii de impunere.

Şi pentru care ne-am asigurat o sumă acum două săptămâni şi care s-a cheltuit în întregime. Mâine în şedinţa de Guvern este posibil să avem o altă Hotărâre de Guvern pentru alocarea unei sume suplimentare din fondul de rezerva pentru taxa auto. Vedem mâine exact ce sumă”, a declarat acesta.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.