Tatăl lui Nicolae Ciucă nu l-a vrut militar, dar nu s-a opus

Tatăl lui Nicolae Ciucă nu l-a vrut militar, dar nu s-a opusNicolae Ciucă uniformă / Sursa foto: Facebook

Nicolae Ciucă povesteşte că tatăl său, care a fost militar de carieră, nu a susţinut decizia sa de a intra în Armată.

Nicolae Ciucă provine dintr-o familie de militari

Preşedintele PNL, generalul în rezervă Nicolae Ciucă, a declarat într-un interviu difuzat miercuri seară că tatăl său, militar de carieră, nu a fost de acord cu decizia sa de a intra în Armată, dar a acceptat-o.

„Mi-a zis foarte clar «n-ai văzut atât de multă armată în familie, poţi să faci şi altceva»”, povesteşte cadidatul la președinție.

Serviciul militar obligatoriu de pe vemuri diferit de cel de acum

Referindu-se la serviciul militar obligatoriu, liderul PNL consideră că nu poate fi reintrodus de pe o zi pe alta și că trebuie „şi să avem convingerea că şi funcţionează”.

Nicolae Ciucă a vorbit, în interviul difuzat miercuri seară, despre diferențele dintre serviciul militar obligatoriu de pe vremuri și armata de acum.

Serviciul militar obligatoriu, o decizie care nu este ușoară

Întrebat despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu, Ciucă a afirmat: „Este o situaţie pe care fiecare ţară o analizează şi reintroducerea nu este o decizie uşoară şi nici punerea în practică a serviciului militar obligatoriu nu este simplă, pentru că, odată ce se renunţă la tot ceea ce ţine de procesul acesta al vieţii de zi cu zi a militarilor în cazarmă, se se pierde, el trebuie refăcut”.

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă. Sursa foto: facebook / Nicolae Ciucă

„Adică nu putem să spunem de mâine reintroducem serviciu militar obligatoriu şi să avem convingerea că şi funcţionează. Trebuie să învăţăm să facem lucrurile aşa cum se cuvine, să iasă ceea ce trebuie, pentru că am făcut destul lucruri care nu şi-au atins obiectivele”, a mai declarat generalul Ciucă.

Atunci când a fost întrebat cum a fost ca fiu de militar, care a început devreme exerciţiul rigorii, Nicolae Ciucă a spus: „Tata nu a fost de acord, nu a susţinut deloc decizia mea, a respectat-o. Mi-a zis foarte clar «n-ai văzut atât de multă armată în familie, poţi să faci şi altceva», dar a fost o decizie pe care am luat-o plăcându-mi ceea ce am văzut până la vârsta respectivă”.