Declarația vine pe fondul revoltei din PSD în cadrul căreia mai mulți lideri ai social-democraților s-au pronunțat împotriva numirii lui Isărescu la conducerea Băncii Naționale. 

 

„Domnul Isărescu beneficiază de sprijinul ALDE. Din partea ALDE nu a existat opoziție, doar un singur coleg (Daniel Zamfir, n.r.) care este consecvent cu poziția lui și nu vreau să-i fac reproșuri. Nu-i împărtășesc punctul de vedere. În ceea ce privește poziția PSD-ului, vreau să vă rog să-i chestionați pe reprezentanții partidului”, a declarat presei, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu.

 

Întrebat dacă ADE îşi asumă candidatura lui Isărescu, Tăriceanu a spus: „Să ştiţi că nu sunt partidele care fac propuneri de candidaturi, candidaturile se depun în nume individual şi fiecare parlamentar, sigur, respectând disciplina de grup, votează. Vă pot spune foarte clar că ALDE va susţine candidatura domnului Mugur Isărescu la votul care va avea loc în Parlament”.

Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator aflat la cârma unei bănci centrale, va fi susţinut pentru un nou mandat la Banca Naţională a României (BNR) de către coaliţia PSD-ALDE, a anunţat, luni, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, după o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.

 

Luni după-amiază, purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a precizat că în şedinţa coaliţiei nu s-a pronunţat un nume pentru postul de guvernator al BNR, iar apoi senatorii PSD au ajuns la concluzia că nu l-ar susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat, scrie stiripesurse.ro.

Noua conducere a BNR urmează să fie votată de Parlament în 3 iulie.