Acesta a precizat că sunt bani, însă că ar fi bine dacă sporurile şi primele bugetarilor ar fi mai atent supravegheate şi nu s-ar da sub formă de ajutor socia în munte cazuri. Preşedintele Senatului a mai precizat şi faptul că Iohannis este beneficairul statului paralel. 

Tăriceanu, atac dur la Iohannis şi Kovesi!

Călin Popescu Tăriceanu a lansat noi atacuri la adresa lui Klaus Iohannis și a Laurei Codruța Kovesi. Liderul ALDE l-a acuzat pe președinte că este beneficiarul unui stat paralel, al unei puteri ilegitime și i-a reproșat șefei DNA că nu s-a prezentat în fața comisiei parlamentare ce anchetează desfășurarea alegerilor din 2009, pentru a da lămuriri în legătură cu prezența ei, în noaptea alegerilor din acel an, acasă la Gabriel Oprea. 

Tăriceanu susține că Laura Kovesi trebuia să dea explicații deoarece este o temă de interes public și i-a reproșat luiIohannis că nu a luat atitudine în raport cu aceasta și nu a îndemnat la respectarea deciziilor Curții Constituționale.

 

SCENARIU NEGRU pentru BUGETARI. Guvernul ia în calcul CONCEDIERI MASIVE în 2018: „Din 100 de angajaţi, 60-70 muncesc, restul – pe internet”

Unul dintre cei mai informați lideri din coaliția de guvernare PSD-ALDE a anunțat, vineri, că în "toate instituțiile publice" sunt prea mulți angajați și "în mod cert" se poate reduce numărul bugetarilor. De asemenea, Guvernul intenționează să înghețe și anul viitoar toate angajările la stat.

"Toate instituţiile publice (au un număr supradimensionat de personal – n..r). Dacă mergem în orice instituţie publică la nivel central, vă spun eu că, din 100 de angajaţi, efectiv nu muncesc mai mult de 60-70. Restul, pe internet. Deci există spaţiu de reducere a numărului de personal în orice instituţie. Trebuie făcut un audit de către fiecare ordonator principal de credite pe instituţiile centrale şi din subordine şi în mod cert se poate reduce numărul de personal din instituţiile bugetare", a declarat vineri, la Bistrița, secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat și el tot vineri, în București, că ar fi oportun ca măsura privind suspendarea angajărilor la stat să fie menţinută şi în 2018, întrucât cheltuielile generale de funcţionare ale statului trebuie să fie menţinute la nivelul actual.

"Această măsură este decisă, ea este în momentul de faţă în vigoare şi mi se pare oportun să o prelungim inclusiv pentru anul viitor. De ce ? În opinia noastră, a celor de la ALDE, dar nu numai, şi colegii de la PSD împărtăşesc acest punct de vedere, cheltuielile generale de funcţionare ale statului trebuie să fie menţinute la nivelul actual, cel mult, chiar vom încerca să facem anumite economii, ele nu vor trebui să crească, în niciun caz. Sumele pe care le avem la buget trebuie să acopere o serie de alte nevoi esenţiale", a spus el, despre măsura suspendări angajărilor la stat.

Te-ar putea interesa și: