„Acest subiect l-am discutat în interiorul ALDE. Am cerut organizaţiilor noastre să facă o dezbatere internă. Unele din ele au făcut, unele nu au făcut. În momentul în care dezbaterea se va încheia, sigur că vom organiza un for de conducere statutar în care vom hotărî care este atitudinea noastră publică pe acest subiect”, a precizat Tăriceanu, citat de Agerpres.

El a adăugat că „bunul cel mai respectat şi cel mai presus este libertatea, aşa că fiecare este liber să facă ce doreşte”.

„Pe această problemă cred că sunt părerile împărţite şi este dreptul fiecăruia dintre noi să aibă o părere. Ca liberal, am să mă refer la o definiţie simplă a liberalismului: liberalismul decurge din evoluţia naturală a lucrurilor. Deci bunul cel mai respectat şi cel mai presus este libertatea, aşa că fiecare este liber să facă ce doreşte. De aici până la a şi legifera anumite lucruri care sunt, unele din ele, contra naturii e o distanţă mare”, a mai spus liderul ALDE.

Întrebat în legătură cu organizarea referendumului pe această temă, în toamnă, Călin Popescu-Tăriceanu a menţionat că ALDE s-a pronunţat în favoarea acestui scrutin popular.

După anunțul liderului PSD, Liviu Dragnea, potrivit căruia referendumul de revizuire a Constituției pe tema familiei va fi organizat în această toamnă, acum parlamentarii vor modifica pe rapid înainte Legea referendumului nr. 3/2000. Astfel, deputații juriști au adoptat reglementări speciale pentru organizarea acestuia, au spus, pentru EVZ, surse parlamentare.