Tăriceanu, ATAC DUR la Kovesi: „Să meargă în Rusia să dea mâna cu Putin”

Tăriceanu, ATAC DUR la Kovesi: „Să meargă în Rusia să dea mâna cu Putin”

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, astăzi, că acțiunea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, de a-l reclama pe ministrul Justiției la CSM, l-a „siderat”. De asemenea, Tăriceanu a îndemnat-o pe Kovesi să meargă în Rusia și să dea mâna cu Putin dacă modelul ei este o supraputere care să controleze tot.

„Nu pot să constat decât că nu mai are nimeni dreptul să emită niciun punct de vedere pe problemele referitoare la Justiţie, pe chestiuni referitoare la DNA. Dânsa s-a supărat şi l-a reclamat pe ministru. Sunt absolut siderat când văd asemenea acţiuni, care denotă şi o necunoaştere, până la urmă, a esenţei juridice. Cred că ministrul a fost extrem de clar, subliniind faptul că legile şi OUG pot fi contestate la Curtea Constituţională, iar celelalte, cum sunt ordinele de miniştri şi hotărârile de guvern fac obiectul la contencios administrativ. Nu cred că trebuie să se supere nimeni ”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, citat de Mediafax.

El a adăugat că „nu cred că există în România posibilitatea creării unei supraputeri care să controleze Parlament, Guvern, aşa cum doreşte doamna Kovesi. Dacă aşa crede că e modelul de urmat, să meargă în Rusia să dea mâna cu domnul Putin”.

DNA a decis, astăzi, să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii după declaraţiile ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind dosarul „Insula Belina”, catalogând afirmaţiile lui Tudorel Toader ca „o formă de imixtiune în activitatea procurorilor”. Astfel, procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (C.S.M.) să analizeze dacă afirmaţiile lui Tudorel Toader sunt de natură să afecteze independenţa sistemului judiciar, întrucât, spune DNA, ministrul Justiţiei a indus ideea în opinia publică că activitatea procurorilor nu se desfăşoară în limitele cadrului legal.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că legalitatea unei hotărâri de guvern nu o verifică procurorul, ci judecătorul specializat în contencios administrativ.