Surse politice au declarat pentru G4Media.ro că Dăncilă i-ar fi propus șefia Senatului și lui Teodor Meleșcanu, proaspăt remaniat chiar de ea.

Teodor Meleșcanu nu a răspuns până la această oră la întrebarea adresată de G4Media.ro.

Criticile lui Tăriceanu vin pe fondul plecării ALDE din coaliția cu PSD, ceea ce a făcut ca social-democrații să piardă majoritatea în Parlament. Dăncilă e obligată de Constituție să meargă în fața Parlamentului în 45 de zile ca să obțină aprobarea pentru remaniere, dar premierul a declarat că nu se grăbește în acest sens.

Postarea integrală a lui Tăriceanu:

„Observ de câteva zile o zbatere disperată a d-nei Dăncilă în încercarea de a se salva de la înec.

A ajuns să promită cam tuturor parlamentarilor ALDE chiar portofolii ministeriale, doar – doar îi va convinge să i se alăture. Şi, cum n-a reuşit, acum a scos pe „tarabă”, tot pentru colegii mei, inclusiv funcţia de preşedinte al Senatului, pe care am anunţat că o voi elibera la începutul sesiunii parlamentare de toamnă. A făcut-o chiar fără să-şi consulte colegii de partid care aspiră în mod natural la preluarea acestei demnităţi importante, în condiţiile în care partidul domniei sale are o majoritate.

Dragă Viorica, ai grijă, mai ai puţin şi eşti gata să ajungi cu „oferta” la mine!

P.S. Toate aceste demersuri inspirate de consilierii cu care s-a pricopsit în ultima vreme sunt gândite în logica celor care o ghidonează: totul se vinde şi se cumpără!

Orice ar face însă, și indiferent de tertipurile la care apelează, finalul va fi același: va trebui să vină în fața Parlamentului pentru a dovedi soliditatea susținerii. Și atunci…”

Te-ar putea interesa și: