Ţări cu cele mai bune pensii. Veniturile pentru persoanele de vârsta a 3-a sunt impresionante

Ţări cu cele mai bune pensii. Veniturile pentru persoanele de vârsta a 3-a sunt impresionante

Mercer CFA Institute a publicat recent raportul anual al Indicelui Global de Pensii. S-au analizat 44 de sisteme globale de pensii. Acestea care acoperă 65% din populația lumii. Institutul a făcut un clasament de la cele mai bune la cele mai slabe.

Pensii de invidiat pentru români. Pensionarii din partea de nord a Europei se bucură de cele mai mari pensii. Acestea le asigură un trai decent la bătrâneţe.

Ţările cu cele mai mari pensii

1. Islanda – Nota generală: A, Scor: 84.7. Sistemul de pensii din Islanda oferă o combinație sănătoasă de pensii din sectorul public și privat. Conform site-ului Comisiei Europene, pentru a beneficia în totalitate de pensia de bătrânețe, trebuie să locuiți în țară cel puțin 40 de ani. Între vârstele de 16 și 67 de ani. Programul de pensii este legat de venit. Adică suma poate scădea dacă aveți alte venituri. Și poate fi anulată în totalitate dacă veniturile dvs. depășesc o anumită sumă.

2.Olanda – Nota generală: A, Scor: 84.6. Sistemul de pensii olandez se bazează pe trei piloni. Legea Generală privind Pensia de Vârstă (AOW), acumularea suplimentară a pensiei prin angajator și politicile individuale suplimentare de pensie. Dacă trăiți sau lucrați în Olanda, sunteți asigurat sub AOW și, atunci când atingeți vârsta legală de pensionare (66 de ani și șapte luni în 2022), sunteți eligibil să o primiți.

3. Danemarca – Nota generală: A, Scor: 82. Țara oferă pensionarilor opțiunea de a primi pensionare anticipată cu 1-3 ani înainte de vârsta publică de pensionare (67-69 în 2022), conform Comisiei Europene.

Alte țări din top 10 includ Israel, Finlanda, Australia, Norvegia, Suedia, Singapore și Regatul Unit. Deși nu a fost în top 10, Statele Unite au fost clasate pe locul 20, cu o notă generală de C+ și un scor de 63.9. Portugalia a intrat pentru prima dată în clasament pe locul 24. Iar Mexic a fost evidențiat ca având cea mai mare îmbunătățire datorită reformei sistemului de pensii.

Pensionari care își trăiesc bătrânețea fără griji

Sursa foto: Dreamstime

Explicaţiile autorilor studiului

Dr. David Knox, Senior Partner la Mercer și autor principal al studiului, a subliniat că: „Este esențial ca indivizii să aibă planuri solide de pensionare în lucru. Deoarece nivelurile ridicate de inflație, creșterea ratelor dobânzii și incertitudinea crescută privind condițiile economice exercită presiuni financiare asupra sistemelor existente., scrie cnbc.com.

Knox a mai adăugat: „Familiile vor trebui să determine care este echilibrul potrivit între obținerea unui venit stabil, accesul la o anumită capitală și protecția împotriva riscurilor viitoare, având în vedere numeroasele incertitudini cu care se confruntă pensionarii.”

Ne puteți urmări și pe Google News