Târgul de Florii de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Vizitatorii, așteptați timp de trei zile

Târgul de Florii de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Vizitatorii, așteptați timp de trei zileSursa foto: arhiva EVZ

Târgul de Florii, organizat la Muzeul Național al Țăranului Român, aduce o varietate impresionantă de arte și meșteșuguri tradiționale în centrul atenției.

Acest eveniment cultural va avea loc în perioada 26-28 aprilie, între orele 10.00 și 18.00 și își așteaptă vizitatorii să descopere ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, podoabe și multe altele.

Târgul de Florii, deschis timp de trei zile

Cu ocazia celei de-a doua duminici din Postul Mare, cunoscută drept Floriile sau Duminica Vlăstarelor, Muzeul Național al Țăranului Român îi invită pe oameni să descopere tradițiile și meșteșugurile populare timp de trei zile.

Meșterii vechi, precum încondeietoare, iconari, ţesătoare, împletitoare, olari, cusătorese, lingurari, pielari și rudari vor împărtăși din experiența lor.

Pe lângă acestea, vor fi disponibile pentru achiziție cozonaci și prăjituri de casă, turtă dulce, miere de albine, polen și propolis, ierburi de leac, pălincă și dulcețuri.

Muzeul Național al Țăranului Român

Sursa foto: Muzeul Național al Țăranului Român/ Facebook

Banii de pe bilete, folosiți în scop caritabil

Tarifele de intrare la Târgul de Florii sunt următoarele: adulții plătesc 12 lei, pensionarii șase lei, iar elevii și studenții, precum și posesorii cardului Euro 26 în vârstă de până la 30 de ani, și persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor, plătesc doar trei lei.

„Continuăm să sprijinim, ca în fiecare an, câteva şcoli, fundaţii, asociaţii, organizaţii, care desfăşoară acţiuni cu caracter umanitar pentru copiii cu dizabilităţi şi acordă ajutor pentru categoriile defavorizate”, anunţă organizatorii.

Târgul de Florii

Sursa foto: Muzeul Țăranului Român

În cartea sa, „Ghidul sărbătorilor româneşti”, Irina Nicolau aduce în discuție tradițiile și obiceiurile din duminica de Florii. Potrivit ei, în această zi, oamenii au permisiunea să consume pește, să meargă la biserică ducând flori și să se întoarcă acasă cu mâțișori de salcie.

Copiii și animalele din gospodărie sunt atinse cu salcia, iar aceasta este pusă și la icoană, deoarece, pe parcursul anului, capătă diverse întrebuințări. De asemenea, în această perioadă se fierb buruienile care vor fi folosite pentru vopsirea ouălor de Paște.

„Cum este vremea de Florii, așa va fi și de Paște. Sunt locuri unde în această zi oamenii nu se spală pe cap, de teamă să nu albească (încărunțească) la fel ca pomii aflați în floare”, a mai scris aceasta, potrivit muzeulțăranuluiromân.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News