Evenimentul ZileiJustitieBOMBĂ la ICCJ! Cristina Tarcea a scos la consurs posturile judecătoarelor Birsan și Corbu, deși acestea fuseseră ACHITATE în primă instanță

BOMBĂ la ICCJ! Cristina Tarcea a scos la consurs posturile judecătoarelor Birsan și Corbu, deși acestea fuseseră ACHITATE în primă instanță

BOMBĂ la ICCJ! Cristina Tarcea a scos la consurs posturile judecătoarelor Birsan și Corbu, deși acestea fuseseră ACHITATE în primă instanță
Situație incredibilă la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Judecatoarele Gabriela Birsan și Corina Corbu au avut parte de surprize extrem de neplăcute după ce au fost achitate într-un dosar în care fuseseră acuzate pentru fapte de corupție.

Deși au trecut mai bine de două luni de când s-a decis achitarea celor două judecătoare, șefa ICCJ, Cristina Tarcea încă nu a găsit o soluție de a le plăti drepturile salariale pe care nu le-au încasat timp de 4 ani din cauza deschiderii dosarului de către DNA și a trimiterii lor în judecată.

În plus, după cum dezvăluie Lumea Justiției, șefa ICCJ, Cristina Tarcea a scos la concurs posturile judecătoarelor Gabriela Birsan și Corina Corbu de la Sectia de contencios administrativ și fiscal a instanței supreme, la cateva saptamani dupa ce acestea au fost achitate la fond de către Înalta Curte.

Decizia a fost luată de șefa ICCJ cu ignorarea notei Direcției de Resurse Umane, care i-a comunicat că nu este în regulă scoaterea la concurs a unor posturi suspendate, pentru că oricând poate înceta cauza de suspendare și titularii se pot întoarce la lucru. 

In acest conditii, scrie Luju.ro, să înțelegem că Tarcea avea certitudinea că cele două judecatoare vor fi condamnate în apel la Completul de 5 judecatori al ICCJ? A fost oare un act colegial? 

 


Accesează: