Țara superdezvoltată care este aproape de colaps. Se cere intervenția armatei în capitală

Țara superdezvoltată care este aproape de colaps. Se cere intervenția armatei în capitală

Suedia nu se descurcă deloc bine în ultima perioadă, în fața pandemiei de coronavirus, iar resursele umane și tehnice sunt spre sfârșite.

Tactica adoptată de Suedia, în primăvară, atunci când pandemia de coronavirus a început să-și arate colții în întreaga lume, începe să arate că a fost una greșită. Autoritățile din această țară au întârziat să apeleze la carantină și alte măsuri restrictive, mizând pe o imunizare în masă. Tactică greșită, devreme ce, în prezent, în Suedia, sistemul medical se află foarte aproape de a intra în colaps. Și asta din cauza numărului mare de cazuri de infectare înregistrat în ultimele săptămâni.

Situația devine alarmantă, fapt dovedit de faptul că primarul din Stockholm a cerut intervenția armatei, iar guvernanții au solicitat sprijinul clinicilor private, conform Bloomberg.

Irene Svenonius, primarul capitalei Suediei, a afirmat că „situația este una extrem de tensionată”, iar angajații din domeniul sănătății sunt suprasolicitați și epuizați din cauza efortului depus în ultima perioadă. În aceste condiții este nevoie de cadre medicale suplimentare pentru a lupta cu pandemia de coronavirus.

Ne puteți urmări și pe Google News

S-a cerut personal de la forțele armate suedeze

„Există multă oboseală. Nu putem ignora acest lucru, deci este extrem de important să atragem mai mulți oameni”, a afirmat edilul. A fost solicitat personal medical suplimentar de la forțele armate suedeze, dar nu este clar dacă armata are resursele necesare pentru a ajuta. În aceste condiții, peste 100 de angajați ai unui spital pentru copii au fost plasați în unități de terapie intensivă. Situația disperată a făcut ca toți copiii care urmau să facă o intervenție chirurgicală să fie nevoiți să aștepte revenirea cadrelor medicale.

Oficialii finlandezi au sărit în ajutorul suedezilor și au spus că au resurse pentru a primi pacineți. Despre această criză a vorbit Laura Ghibu, un medic român din Suedia.

„Nu avem doar bolnavi de COVID. Avem foarte mulți bolnavi pe care i-am pus în stand-by în primăvară și care acum au nevoie de asistență medicală. În acest moment, noi avem în toată țara 650 de locuri la terapie intensivă. În primăvară am avut 1.100. Am avea posibilitatea să creștem numărul acestor locuri, dar oamenii care au lucrat în această vară, care au lucrat voluntar, acest personal nu mai este disponibil”, a spus Laura Ghibu la Digi 24.