Țara în care primești 500 de euro ca să mergi în vacanță
- Tudor Borcea
- 19 iunie 2020, 13:02
Pentru a relansa turismul, vital pentru economia italiană, guvernul de la Roma a anunțat noi măsuri stimulative pentru cei care vor să-și petreacă concediile pe teritoriul Peninsulei.
Pentru a-i încuraja pe cetățenii să își petreacă vacanța în țară, guvernul italian oferă indemnizații de până la 500 de euro pe gospodărie.
Astfel, guvernul italian a detaliat condițiile pentru alocarea acestui „bonus de vacanță”, o indemnizație decisă să încurajeze turismul italian, grav afectat de pandemia Covid-19.
Măsura, pentru care statul eliberează 2,4 miliarde de euro, este supusă condițiilor și se adresează gospodăriilor al căror venit anual nu depășește 40.000 de euro.
Bonusul este disponibil în variante: 150 de euro pentru o singură persoană, 300 pentru o gospodărie de două persoane și 500 de euro pentru o familie de trei sau mai multe persoane, a explicat, miercuri, într-un comunicat conducerea Agenzia delle Entrate ( Autoritățile fiscale italiene).
Alocaţia poate fi utilizată într-o structură hotelieră (hoteluri, cameră de oaspeţi, B&B) de pe teritoriul Italiei, în perioada 1 iulie-31 decembrie 2020.
Alocația este accesibilă printr-o aplicaţie lansată de Ministerul Culturii care generează un cod QR, cu care beneficiarul trebuie să se înregistreze.
Acesta constă într-o reducere de 80% din suma datorată unității gazdă, restul de 20% luând forma unei deduceri fiscale din impozitul pe venit din declarația pentru anul viitor.
Anunțat în luna mai de către guvern în unul din decretele de urgență emise în timpul crizei de sănătate Covid-19, bonusul urmărește să sprijine turismul, un sector-cheie al economiei italiene (13% din PIB) adus în pragul prăpastiei de pandemie.
Profesioniștii din sector se așteaptă la o scădere abruptă a activității turismului în această vară și a celor mai severe cifre de după 1998, cu 56 de milioane de nopți de cazare mai puține și o scădere de 3,2 miliarde de euro a cifrei de afaceri.
Italia și-a redeschis, începând cu 3 iunie, frontierele pentru turiștii străini din Uniunea Europeană și/sau din spațiul Schengen.
Responsabilii din sectorul turistic italian au temeri însă că numărul acestora nu va fi suficient de mare pentru relansarea sectorului.
Italia a fost una din țările europene cele mai afectate de pandemia cu noul coronarivus. SARS-CoV-2 a ucis peste 33.500 de peersoane, în principal în Lombardia , în nordul țării.