Evenimentul Zilei > Actualitate > Ţara europeană în care TOŢI locuitorii sunt MILIONARI
Ţara europeană în care TOŢI locuitorii sunt MILIONARI

Ţara europeană în care TOŢI locuitorii sunt MILIONARI

Fondul de investiţii al Norvegiei a crescut enorm în ultimii ani, mai ales datorită preţurilor mari ale gazelor naturale şi petrolului, iar fiecare locuitor al ţării a devenit milionar, cel puţin la nivel teoretic, în această săptămână.

Ţara nordică stă pe un munte de bani, în timp ce majoritatea statelor europene se zbat în datorii.

Instituit în 1990, fondul deţine aproximativ un procent din stocurile mondiale, cât şi obligaţiuni şi proprietăţi imobiliare în oraşe precum Londra sau Boston.

Surplusul veniturilor este colectat de fondul de pensii. În cont sunt, în prezent, 5,11 trilioane de coroane, aproximativ 600 de miliarde de euro. În Norvegia trăiesc cinci milioane de oameni, iar fiecăruia i-ar reveni puţin peste un milion de coroane.

Norvegienii nu pot să se atingă de bani, ei fiind ţinuţi pentru situaţii de urgenţă, cât şi pentru generaţiile viitoare.

În prezent, fondul este de aproape două ori mai mare decât produsul intern brut al Norvegiei, care este cea mai scumpă ţară din Europa, costul traiului de zi cu zi fiind extrem de ridicat.
TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:

  • Ion Iliescu îl contrazice FLAGRANT pe Victor Ponta: CONDAMNAREA lui Năstase NU are LEGĂTURĂ cu POLITICA
  • Mama eroină, care a demascat-o pe învățătoarea șpăgără, rupe tăcerea: „Sunt dascăli care primesc porci, diamante sau mașini”
  • Oficial de la Londra: Românii și bulgarii ar putea face mai mult decât nativii britanici pentru țara noastră

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • O actriţă SEXY a avut o CURIOZITATE care a ŞOCAT-O. A făcut un LUCRU pe care îl va regreta toată VIAŢA / GALERIE FOTO hot
  • SOȚII DE DICTATOR. Cine sunt femeile căsătorite cu cei mai mari despoți din lume
  • "OZN-ul" de piatră din Bulgaria. Cum arată "catedrala comunismului"
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.