Încă de la 5,00 dimineața oamenii s-au adunat în apropierea unui patinoar unde unde voluntarii au pregătit și oferit în jur de 1.500 de colete persoanelor sărace. Este vorba mai ales de imigranți pe care criza declanșată de pandemie i-a lovit în plin. ”Este minunat, am primit mâncare pentru o săptămână. Nu știu ce va fi săptămâna viitoare”, a spus Ingrid Berala, o imigrantă din Nicaragua.

Conform statisticilor organizației Caritas, din 2018, în Elveția, țară cu o populație de 8,6 milioane de locuitori, 660.000 de persoane sunt sărace. Pe lângă imigranți, grupul e format din familii monoparentale sau persoane cu nivel de școlarizare redus, care nu reușesc să își găsească locuri de muncă.

Banca elvețiană UBS a calculat că Geneva este al doilea cel mai scump oraș din lume, pentru o familie de trei persoane, după Zurich. Patrick Wieland, șeful misiunii ”Medici fără frontiere”, a declarat că un sondaj de săptămâna trecută a arătat că puțin peste jumătate din beneficiarii de alimente sunt persoane care locuiesc ilegal în Elveția, sau solicitanți de azil.

Sursa: Reuters

Sursa foto / video: The Guardian